Režisors: Pols Vaics

Iepazīsties, mazie Fakeri ir jau trešā filma par neizveicīgā medbrāļa Geljorda Fakera un bijušā CIP aģenta Džeka Bīrnsa, kurš (ne)laimīgas apstākļu sagadīšanās dēļ ir Grega sievastēvs, sadzīvošanu.

Pirmā filma Iepazīsties, mani vecāki ir īsta pērle ģimenes komēdiju lauciņā. Otrā filma – Iepazīsties, Fakeri – iznāca nedaudz vulgāra, kaut arī joku daudzums uz vienu kinolentes kvadrātmilimetru bija dubultojies. Režisors Džejs Roučs tika galā vismaz uz labi!

Diemžēl trešās filmas režisora krēslā sēdās Pols Vaics, kurš ir bēdīgi slavens ar filmu Amerikāņu pīrāgs režisors. Diemžēl jau pašā filmas sākumā jūtama šī biedra aizraušanā ar lētāku humoru. Nav šaubu, ka klizmas taisīšana uz lielā ekrāna, iespējams, arī uzjautrinās konkrētu auditorijas daļu, savukārt adrenalīna ievadīšana vīrieša bērnu radīšanas orgānā, pieļauju, vispār izraisīs smieklu vētru dažos skatītājos. Tomēr režisors Vaics, pēc visa spriežot, pavisam aizmirsis, ka uzņem ģimenes filmu, nevis kārtējo opusu par pusaudžu kompleksiem uz seksuālā pamata.

Jāsaka, ka ar filmas sižetu nav sliktāk kā iepriekšējās divās filmās. Taču uzreiz gribu sacīt, ka tas nav komplements, jo arī pirmajās divās filmās tas nebija pārāk spožs. Tomēr ar galveno uzdevumu sižets ticis galā – pirmajās divās filmās redzējām personāžu attīstību, pēc tam – loģisku un visādā ziņā pabeigtu finālu un iznākumu, proti, Geilorda un Džeka, maigi izsakoties, saspringtās attiecības.

Trešajā filmā struktūra palikusi nemainīga – paranoiķis Džeks Bīrnss no jauna iesaistās dažādās provokācijās, lai pārliecinātos, ka Gejs Fakers (šī varoņa vecākiem ar humora izjūtu tomēr viss ir kārtībā) var kļūt par ģimenes galvu. Tas viss, protams, ir lieliski, taču trešo reizi piedāvāt jau pazīstamu stāstu, nomainot vien dekorācijas, ir vienkārši kauna lieta.

Turklāt rodas sajūta, ka režisors nemaz nav redzējis pirmās divas filmas, jo De Niro varonis – modrais CIP aģents – trešajā filmā redzams gandrīz kā cits personāžs. Viltīgā spiega vietā nācis neveikls marasmatiķis, kurš nezina, kas ir Google, un nav spējīgs izsekot vientiesi Fakeri. Visi pārējie varoņi ir it kā tie paši, taču pēc rīcības atgādina Amerikāņu pīrāga personāžus.

Tomēr filmā netrūkst amizantu un pat smieklīgu mirkļu. Skumji, ka scenārists un režisors nav izcēlušies ar fantāziju, radot tikai trīs četras patiešām smieklīgas ainas. Tomēr tādas ainas filmā ir, un to nu nevar noliegt. Filmas Iepazīsties, mazie Fakeri patiesi izcilais aktieru sastāvs Bens Stillers, Roberts De Niro, Džesika Alba, dastins Hofmans, Bārbra Streizande un Ovens Vilsons mēģina dejot pēc režisora stabules un pie katras iespējas šķobīties. Tomēr pieļauju, ka uzņemt filmu Iepazīsties, mazie Fakeri bija daudz jautrāk nekā skatīties.

Spriedums: Šķiet, ka medbrāļa Fakera piedzīvojumiem būtu jāliek trekns punkts. Filmu varu ieteikt tikai vislielākajiem pirmo divu filmu un aktiera Bena Stillera daiļrades piekritējiem.

Kā alternatīvu piedāvāju noskatīties: Iepazīsties, mani vecāki, Duplex, Nelūgtie viesi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: