Samaksājot par saņemto pakalpojumu Ventspils poliklīnikas kasē, pacientam līdzšinējo čeku vietā patlaban izsniedz elektronisko kvīšu izdrukas. Jaunā sistēma ļauj atteikties no kases aparātiem.

Elektroniskās kvīts jeb e-kvīts izdruka ir A5 formāta dokuments, kas apliecina maksājuma veikšanu. Tas ir elektroniski sagatavots un Valsts ieņēmumu dienestā (VID) reģistrēts dokuments, kas līdzvērtīgs čekam vai reģistrētai papīra kvītij. Šīs izmaiņas Ventspils poliklīnikā ieviestas, jo, izmantojot elektronisko kvīšu sistēmu, veselības aprūpes iestādes var atteikties no kases aparātiem. To paredz pagājušā gada nogalē pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos nr. 95 “Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām”.

Ņemot vērā, ka e-kvīts ir līdzvērtīgs maksājuma dokuments čekam un papīra kvītij, to tāpat būs iespējams iesniegt VID, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli. Iecerēts, ka nākotnē, saistībā ar e-kvīšu ieviešanu, dokumentu iesniegšana VID būs vēl ērtāka. Patlaban, saistībā ar neatrisinātiem jautājumiem personas datu aizsardzības jomā, tas vēl nav iespējams, taču iecerēts, ka nākotnē informācija automātiski nonāks VID datubāzē un, gatavojot gada ienākumu deklarāciju, e-kvītis automātiski būs saglabātas personas profilā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Vilis Skuja IV 18.07.2019, 14:16:08

    A5 formāts-tas tak diezgan paprāvs papīra gabals.Nākamgad VID-am iesniegsim vairāk makulatūras.Mazos čekus ērtāk salīmēt uz papīra loksnēm.Tas viss gan attiecas uz tiem,kuri iesniedz visus dokumentus oriģinālā,ne fotogrāfijas pa internetu.

  • -1
    Kriska 18.07.2019, 17:26:06

    Vai nav A4 formāts?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: