Saeimas lēmumus par akcīzes nodokļa samazināšanu alkoholam varētu stāties spēkā augustā, pieļāva Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Premjers skaidroja, ka šāds atbildes solis Igaunijas politikai par tik strauju akcīzes nodokļa samazinājumu būtu tikai pašsaprotams, bet viņš arī saprot, ka tagad vasaras periodā šādu lēmumu ātri būs pagrūti pieņemt.

"Vēl vakar man bija telefonsaruna ar Igaunijas premjeru Jiri Ratasu un pārrunāju jautājumu par tik strauju akcīzes nodokļa samazinājumu, bet pie sīkākas skaidrības tiksim ceturtdien un piektdien, kad Briselē man būs tikšanās ar Igaunijas kolēģi," stāstīja Kariņš.

Jau ziņots, ka vakar politiķi turpināja diskusijas par iespējamu akcīzes nodokļa samazināšanu alkoholam, reaģējot uz kaimiņvalsts Igaunijas lēmumu to samazināt.

Kariņš atgādināja, ka pirms vairākiem gadiem abas valstis noslēgušas vienošanos par to, ka Latvija cels akcīzes nodokli, tuvinoties Igaunijas līmenim. Toreiz Latvija apņēmās to darīt pakāpeniski, lai izvairītos no kontrabandas alkohola tirdzniecības apmēru pieauguma.

"Es nekādā gadījumā nevēlos akcīzes karu ar Igauniju, bet, ja igauņi lauž vienošanos un sāk šo karu pret mums, tad mums nekas cits neatliek, kā atbildēt ar attiecīgu akcīzes samazinājumu," paziņoja politiķis.

Viņaprāt, šāds solis Latvijai nozīmētu atgriešanos "kaut kur pagājušā gada līmenī". Latvija cer, ka igauņi būs gatavi sēsties pie galda un meklēt kādu risinājumu, jo līdz šim visi mēģinājumi ar igauņiem runāt, lai viņi nespertu šo soli, esot bijuši neauglīgi. "Mums nekas cits neatliek, kā spert atbildes soli. Šī ir pilnīgi nevēlama situācija, bet man liekas, ka Latvijai diemžēl nekādas iespējas nav atstātas," secinājis Kariņš.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Pilsēta 19.06.2019, 12:23:38

    Urā. Beidzot Latvijā būs prieks, laime un uzplaukums.
    Ko vēl vidējam latvietim vēlētājam vajag. Lēts alko un sociālais dienest.
    Es domāju nākamais solis ir narkotiku un prostitūcijas legalizācija.
    Tas noteikti piesaistīs ne tikai igauņus, bet arī tūristus no tālākam zemēm.

  • -2
    aldis.bezbardis 19.06.2019, 13:07:02

    tas ir pareizi- bērniem limonādei akcīzas nodokli paaugstina a šnabim pazemina. bērni vares izvēlēties lētako

  • -1
    arcus 06.07.2019, 08:50:14

    Saldinātā limonāde bērniem ir tik pat kaitīga kā pieaugušajiem brandavīns!!!

  • 0
    žurka 19.06.2019, 14:04:32

    Alus bildi novāciet, uz alu izmaiņas vispār neattiecas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: