AS "Ceļu satiksmes drošības direkcijā" (CSDD) par mopēda vadīšanas eksāmenu būs jāmaksā 19,69 eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā pašreiz, paredz valdības apstiprinātie grozījumi CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādī.

Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka noteikumu projekta mērķis ir CSDD publisko pakalpojumu cenrādī precizēt pakalpojumu klāstu un pakalpojumu cenu par mopēdu vadīšanas eksāmenu, atteikties no maksas par atkārtotu teorētisko eksāmenu velosipēda vadītāja kvalifikācijas iegūšanai, kā arī noteikt maksu par pārbaudi par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam, apliecinājuma par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam noformēšanu un atkārtotu noformēšanu pēc termiņa beigām.

Eksāmena maksa pieaugs, jo no 1. aprīļa tiks ieviests papildus eksāmena posms - mopēda transportlīdzekļa vadīšana ceļu satiksmē. To paredz valdībā apstiprinātie grozījumi "Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība".

Grozījumi CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādī paredz, ka par mopēda vadīšanas eksāmenu būs jāmaksā 19,69 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) pašreizējo 7,88 eiro vietā, bet par mopēda izmantošanu eksāmena laikā - 8,99 eiro pašreizējo 3,45 eiro vietā. Turklāt CSDD publisko pakalpojumu cenrādī iekļauts jauns punkts, kas nosaka, ka atkārtots mopēda vadīšanas eksāmens maksās 16,17 eiro.

CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādī noteikts, ka velosipēda vadīšanas eksāmens arī atkārtoti būs bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -4
    cits kurzemnieks 19.03.2019, 16:52:32

    Uz tās bildes tāds jaudīgs mopēds izskatās.

  • -2
    Tīģeris 19.03.2019, 16:57:58

    Ja jau par kaut ko nepaaugstinātu ,tad būtu jābrīnās,be tas nav nekas jauns.

  • -1
    reku 19.03.2019, 19:08:00

    Par mopēdiem senāk te lielākais spečuks bija tāds Kullmans.Vecajā forumā.Un vēl Gundega M.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: