Zvejas kuģi brētliņas un reņģes, ja to nozvejas apmērs ir vismaz piecas tonnas vienā reizē, varēs izkraut arī Engures ostā un izkraušanas vietās Carnikavā, Lapmežciemā un Kaltenē.

To paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos, ko ceturtdien, 7. martā, plānots nodot starpinstitūciju saskaņošanai.

Zemkopības ministrijā norādīja, ka brētliņas un reņģes, ja tās ir vismaz piecu tonnu apmērā, zvejas kuģiem atļauts izkraut tikai apstiprinātajās ostās vai izkraušanas vietās, proti, Pāvilostas, Rīgas, Liepājas, Ventspils, Mērsraga, Salacgrīvas, Skultes, Kuivižu un Rojas ostās, kā arī Nīcas pagasta Jūrmalciema piestātnē un Kolkas pagasta Kolkas ciema piestātnē. Taču, ņemot vērā 2017. un 2018. gada nozvejas izkraušanas datus, sarakstā turpmāk plānots iekļaut arī Engures ostu un izkraušanas vietas Carnikavā, Lapmežciemā un Kaltenē.

Ministrijā atzīmēja, ka izkraušanas vietu papildināšana uzlabos zvejnieku komercsabiedrību un nodrošinās zivju izkraušanas iespējas tuvāk zivju ieguves vai apstrādes vietai.

Tāpat plānots pagarināt periodu apaļo jūrasgrunduļu zvejai, izmantojot apaļo jūrasgrunduļu murdus, proti, turpmāk tā būs atļauta no 1. aprīļa līdz 30. jūnijam, ņemot vērā to, ka šajā periodā ir visintensīvākā apaļo jūrasgrunduļu zveja. Šobrīd apaļo jūrasgrunduļu murdu izmantošanas laiks ir no 16. aprīļa līdz 15. maijam.

Ministrijā norāda, ka attiecīgās izmaiņas noteikumos pozitīvi ietekmēs Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes komerczvejniekus, kas nodarbojas ar apaļo jūrasgrunduļu zveju, izmantojot apaļo jūrasgrunduļu murdus, un Valsts vides dienestu, kas izsniedz zvejas atļaujas un kontrolē zvejas darbības.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos vēl jāskata valdībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: