Valdības apsolītie 12,5 miljoni latu par 2008. un 2009. gadā saražoto produkciju ļaus uzņēmumam Bio-Venta šonedēļ atjaunot biodīzeļa ražošanu. Vēl gaidāma cīņa par pērnā gada subsīdijām.

Par 2010. gadā saražoto produkciju uzņēmumam Bio-Venta pēc likuma pienākas valsts subsīdijas 8 970 tūkstošu latu apmērā. Tomēr 2011. gada budžetā iekļauta tikai astotā daļa šīs summas, precīzāk, 1,1 miljons latu, skaidro valdes priekšsēdētājs Arnis Janvars.

«No jauna vajadzēs pierādīt valdībai, ka parādi ražotājiem ir jāatdod,» saka vadītājs. Likuma paredzētās subsīdijas par 2008. un 2009. gadā saražoto produkciju biodīzeļa ražotāji gaidīja visu iepriekšējo gadu. Bez valsts finansējuma uzņēmumam trūka apgrozāmo līdzekļu izejvielas iegādei, tādēļ tas bija spiests pavadīt dīkstāvē trīs mēnešus.

Pirms Ziemassvētkiem tika saņemts ilgi gaidītais apstiprinājums par 12,5 miljonu latu izmaksu. Uzņēmuma kontā naudai vajadzētu ienākt pirmajā ceturksnī, informē Janvars. Labās ziņas uzmundrināti, ražotāji atjaunojuši eļļas spiešanu no rapša un šonedēļ plāno uzsākt biodīzeļa ražošanu. Ar minēto summu pietiks, lai nomaksātu bankām un izejvielas, degvielas un citu materiālu piegādātājiem iekrājušos parādus, saka Janvars.

Viņš cer, ka arī bankas pozitīvi uztvers ziņu par subsīdiju izmaksu un kreditēs uzņēmumu ar apgrozāmiem līdzekļiem. Lai rūpnīca Bio-Venta pilnvērtīgi darbotos 330 dienas gadā, kā to paredz projekts, nepieciešami precīzi 9 miljoni latu, kurus valsts subsīdiju veidā ir parādā uzņēmumam par pērno gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: