Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas infekciju slimību un bērnu nodaļās aizņemtas visas gultas, tāpēc slimnieki izvietoti arī paliatīvās aprūpes, acu slimību un ORL nodaļās. Vairākumu pacientu skārusi augšējo elpošanas ceļu infekcija.

Pacientu vislielākais pieplūdums sācies pagājušajās brīvdienās – 29. un 30 . janvārī, informē Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis. «Sestdienās un svētdienās ģimenes ārsti nestrādā, tāpēc iedzīvotāji – pārsvarā bērni – ar paaugstinātu temperatūru vērsās slimnīcas uzņemšanas nodaļā pēc palīdzības.»

Ārsts nenoliedz, ka pacientu vidū iespējami arī gripas slimnieki, tomēr, kā liecina slimības pazīmes, vairākums sirdzēju slimības gultā noguldījis augšējo elpošanas ceļu vīruss. Neskatoties uz to, ka infekciju slimību un bērnu nodaļās visas gultas ātri tika aizņemtas, slimnīcas vadība atrada iespēju pacientus, kuriem nepieciešama ārstēšanās stacionārā, izvietot citās – paliatīvās aprūpes, acu slimību un ORL – nodaļās. Uz darbu no atpūtas tika izsaukts papildu medicīniskais personāls.

Pacientiem, kuru slimības pazīmes radīja aizdomas par saslimšanu ar gripu, tika paņemtas analīzes, un, negaidot virusoloģiskās izmeklēšanas rezultātus, uzsākta ārstēšana ar pretgripas preparātiem.

Infekciju slimību nodaļas ārste Ilze Buka atklāj, ka nodaļa ir pārpildīta, pacienti izvietoti arī paliatīvās aprūpes nodaļā. Visvairāk saslimušo jāārstē no augšējo elpceļu un rotavīrusu izraisītas saslimšanas, mazāk – gripas.

Pavisam pagājušajās brīvdienās Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā iestājušies 66 pacienti, toskait arī cilvēki, kuri, krītot uz slidenajām ielām, guvuši traumas. Daļa pacientu, kuru veselības stāvoklis 31. janvārī un 1. februārī bija uzlabojies, palaisti mājās.

Saistībā ar pieaugošo saslimstību ar dažādu vīrusu izraisītām slimībām, no 26. janvāra Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ierobežota pacientu apmeklēšana. Slimnīcas vadība aicina pacientu piederīgos, pamanot pirmās saslimšanas pazīmes, atturēties no tuvinieka apmeklēšanas slimnīcas nodaļās. Pacientiem, kuri jau ārstējas stacionārā, papildu vīrusu infekcija var būt ļoti bīstama.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    Latvija pāri visām! 06.11.2020, 21:08:25

    Nu I hana.

  • -3
    Latvija pāri visām! 06.11.2020, 21:52:15

    .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: