Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas speciālistu konsultācijas kļūst pieejamākas – šobrīd pie vairākiem speciālistiem konsultācijas pieejamas nedēļas laikā.

Konsultācijām iespējams pieteikties slimnīcas reģistratūrā klātienē, kā arī zvanot pa tālruni 63624665. Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī nedēļas laikā ir pieejamas konsultācijas pie diviem oftalmologiem Kurzemes acu centrā – Mārtiņa Ābelīša un Kaspara Ozola, tāpat pieejamas konsultācijas pie otolaringoloģes (LOR speciāliste) Anetes Eimanes, traumatologiem ortopēdiem Igora Kolosova un Igora Harjuzova, kā arī diabēta apmācības pie Violetas Pumpures.

Mārtiņš Ābelītis specializējies kataraktas operācijās, veic intravitreālās injekcijas, kā arī ambulatorās pieņemšanas pacientiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Katarakta ir acs caurspīdīgās lēcas apduļķošanās. Ja izveidojusies katarakta, lēca sabiezē un kļūst duļķaina, rezultātā gaismas stari nenonāk līdz tīklenes redzes receptoriem. Katarakta ir viens no redzes pasliktināšanās cēloņiem, īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem, bet tā ir ārstējama. Savukārt intravitreālas injekcijas mūsdienās uzskatāmas par tīklenes slimību tādu kā: senilas makulas deģenerācijas, diabētiskas makulopātijas, tīklenes vēnas oklūzijas u.c. ārstēšanas pamatmetodi. Dr. Ābelītis informē, ka intravitreālās injekcijas pacientiem tiek veiktas 1 reizi mēnesī (3 mēnešus) un tad tiek izvērtēta turpmākā ārstēšanas metodika – turpināt injekciju ievadīšanu vai pēc indikācijām veikt profilaktisko novērošanu.

Kaspars Ozols specializējas glaukomas operāciju veikšanā. Glaukoma ir progresējoša acs saslimšana, kas rada izmaiņas redzes nervā, ar sekojošām izmaiņām redzes laukā. Visbiežākais saslimšanas simptoms ir paaugstināts acu spiediens. Ja ģimenē ir pieredzēta šī saslimšana, tad ārsts rekomendē ģimenes locekļiem regulāri veikt profilaktiskās pārbaudes, jo pastāv iespējamība pārmantot šo slimību. Pēc ārsta norādījuma glaukomu ārstē ar medikamentiem vai veicot operāciju. Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā iespējams veikt izmeklējumu, kas ļauj prognozēt slimības gaitu, līdz ar to var izvērtēt, vai operācija ir nepieciešamā ārstēšanas metode konkrētajam pacientam. Dr. Ozols pacientiem veic glaukomas operācijas un intravitreālās injekcijas, kā arī ambulatori pieņem bērnus no 6 gadu vecuma. Jāatzīmē, ka pēc kabineta aprīkošanas tiks pieņemti visu vecumu bērni.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Ventspils Ausu, kakla un degunu slimību nodaļā ambulatori pieņem pacientus, kā arī veic otolaringoloģiskās operācijas otolaringoloģe (LOR speciāliste) Anete Eimane. Ausu, kakla un deguna ārsts nav tiešās pieejamības speciālists, tādēļ, lai saņemtu valsts apmaksātu pakalpojumu, ir nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums.

Diabēta apmācības kabinetā sertificēta diabēta apmācības māsa Violeta Pumpure apmāca pacientus pirmreizēji, kā arī veic atkārtotas apmācības. Apmācībās stāsta par to, kā pareizi injicēt insulīnu, ja ir 1. tipa diabēts. Stāsta par veselīgu un sabalansētu uzturu, kas ik dienas ir jāievēro cukura diabēta pacientiem, kā arī apmāca diabēta slimnieku radiniekus, lai ikdienā arī viņi zinātu, kā var palīdzēt saviem līdzcilvēkiem, kuriem ir diagnosticēts cukura diabēts. V. Pumpure uzsver: «Diabēts nav tikai slimība, bet tas ir dzīvesveids», tāpēc aicinām pret cukura diabētu attiekties nopietni, jo tā ir slimība, ar kuru ir jāiemācās sadzīvot.

Tāpat, slimnīcai attīstot jaunus pakalpojumu veidus, lai uzlabotu to pieejamību, Ventspils un reģiona iedzīvotājiem sākot ar 8. janvāri, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī, ar iepriekšēju pierakstu 2 reizes nedēļā būs pieejamas traumatologa ortopēda konsultācijas. Maksas ambulatorās konsultācijas būs pieejamas otrdienās un trešdienās no plkst. 15.00 līdz 17.00, ar iepriekšēju pierakstu slimnīcas reģistratūrā pa tālruni 63624665 vai klātienē. Ambulatorās konsultācijas sniegs traumatologi ortopēdi Igors Harjuzovs un Igors Kolosovs.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: