No 10. janvāra visos Ventspils sabiedriskā transporta maršrutos gaidāmas izmaiņas – tiks slēgti atsevišķi reisi un maršruti, kā arī būs izmaiņas autobusu kustības laikos.

Optimizācijas galvenais mērķis ir palielināt sabiedriskā transporta efektivitāti, pielāgot to pasažieru plūsmas izmaiņām un samazināt zaudējumus. Sabiedriskā transporta pasažieru skaitam ir tendence samazināties, mainās arī pieprasījums konkrētos maršrutos un virzienos, līdz ar to ir nepieciešams veikt izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā un slēgt reisus, kuros pasažieru skaits ir kritiski zems.

Būtiskas izmaiņas skar maršrutus nr. 10 un nr. 20, kuros pasažieru plūsmai ir sezonāls raksturs (vasaras sezonā reisu skaits tiks palielināts), kā arī maršrutu nr. 6 un nr. 21.

Tiks slēgti maršruti nr. 2 un nr. 24, savukārt, lai apmierinātu pasažieru pieprasījumu, tiks atvērti jauni reisi 6P (Pārventas tirgus–Bucher Municipal) un 2A (Bucher Municipal–Apvedtilts–Celtnieku iela).

Sabiedriskais transports diemžēl nevar apmierināt katra pasažiera individuālās vēlmes, jo veiktie pārvadājumi kādam ir jāapmaksā. Pretējā gadījumā būtu jāpaaugstina braukšanas maksas tarifs, kas radītu apgrūtinājumu lielākajai daļai pasažieru.

Informācija par izmaiņām, kā arī jaunie autobusu kustības saraksti ir pieejami uzņēmuma mājaslapā www.ventspilsreiss.lv

Sākot no 3. janvāra, informācija par izmaiņām būs pieejama arī autobusos, Ventspils Olimpiskajā centrā, sociālajos tīklos, kā arī pakāpeniski tiks izvietota autobusu pieturās. Bezmaksas autobusu sarakstus varēs saņemt autoostas kasēs.

Plašākas informācijas saņemšanai, kā arī priekšlikumu izteikšanai aicinām vērsties Pārvadājumu daļā, darba laikā zvanot pa tālruni 63622422 vai rakstot e-pastā vreiss@ventspils.lv

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Pilsēta 03.01.2019, 09:20:42

    Visur pasaulē tieši otrādi attīsta sabiedrisko transportu, lai mazāk izmantotu automašīnas, bet mums slēdz reisus.

  • 0
    yolo 03.01.2019, 09:55:54

    nevis visur pasaulē, bet lielās, apdzīvotās pilsētās. ventspilī, ja vien nav nepieciešamība tikt uz/no pārventu, visur var tikt kājām.

  • 0
    Barons 03.01.2019, 17:45:14

    yolo kung/kundz.
    Es grib pievienot-ar diuriten var tikt no/uz pilset oder Pārvent.
    Es vien oter reiz ar mīl braukt ar sav Erenpreis-Original (1939.g)
    To ir lab priekš Veselib.Le zinat.

  • 0
    reku 03.01.2019, 12:06:59

    Uzņēmuma mājaslapā ne visiem iespējams apskatīt jaunos sarakstus.Jo XLSX faili ne katram atverami.

  • -1
    Ventspilsreiss 03.01.2019, 16:01:44

    Atbilde pilsētai:
    Sabiedriskā transporta nozarē Latvijā pēdējos gados vērojama tendence samazināties pasažieru skaitam. Tas saistīts gan ar demogrāfisko situāciju valstī, gan iedzīvotāju paradumu maiņu un citiem apstākļiem. Tāpēc laiku pa laikam nepieciešams pārskatīt sabiedriskā transporta maršrutus un veikt izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, tajā skaitā - slēgt reisus, kuros pasažieru skaits ir kritiski zems, jo veiktie pārvadājumi kādam ir jāapmaksā, tas ir – būtu jāpaaugstina braukšanas maksas tarifs, kas radītu apgrūtinājumu lielākajai pasažieru daļai.
    Tādējādi optimizācijas galvenais mērķis ir palielināt sabiedriskā transporta efektivitāti, pielāgot to pasažieru plūsmas izmaiņām un samazināt zaudējumus sabiedriskajā transportā.

  • -1
    Ventspilsreiss 03.01.2019, 16:03:44

    Atbilde reku:
    Patiecamies par informāciju. Vēlamies informēt, ka pašlaik pieejamiem autobusu sarakstiem ir informatīvs raksturs, jo tajos vēl tiek veikti precizējumi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: