Ar PSIA Ventspils reiss līdzdalību autoostas uzgaidāmā zāle kļuvusi par improvizētu koncertzāli – tajā izvietotas publiski pieejamas klavieres, kuras aicināts spēlēt ikviens, kam tas sanāk un padodas.

Piektdien Ventspils autoostā valdīja svinīga noskaņa – tur norisinājās apgleznoto klavieru atklāšanas pasākums. Tās turpmāk spēlēšanai būs brīvi pieejamas ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim. Mākslinieces Santas Dalbes radošā gara un profesionālo iemaņu rezultātā mūzikas instruments vienlaikus pārtapis par baudāmu mākslas darbu.

Iniciatīvu projektā Ceļā uz koncertzāli īstenoja pašvaldības SIA Ventspils reiss sadarbībā ar Ventspils bibliotēku un vienu no tās filiālēm – Mūzikas bibliotēku –, kā arī Ventspils Mūzikas vidusskolu.

Klavieres Rīga autoostai dāvinājumā nodeva Mūzikas skolas pedagoģe un bibliotekāre Maija Aniķe.

Klavieru svinīgā atklāšana tika uzticēta Ventspils domes priekšsēdētāja vietniekam Didzim Ošeniekam, Mūzikas vidusskolas direktoram Andrim Grigalim, SIA Ventspils reiss valdes priekšsēdētājam Arturam Lieģim un Ventspils bibliotēkas vadītājai Astrai Pumpurai.

Ošenieks prognozēja, ka šis gads Ventspilī tiks pavadīts muzikālā gaisotnē, jo vasarā durvis vērs jaunā, ilgus gadus lolotā Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle. Un tādējādi, lai ieskandinātu gaidāmo notikumu, trenēties tam jāsāk jau tagad, ar smaidu sacīja Ošenieks. Ikvienam autoostas apmeklētājam un arī garāmgājējam ir iespēja tās telpās iedzīvināt mūzikas skaņas, sagādājot patīkamas izjūtas gan sev, gan klātesošajiem. Ideja aizgūta no Lielbritānijā aizsāktā projekta Play me, I'm Yours. Tas paredz publiski pieejamu klavieru uzstādīšanu pilsētas iedzīvotājiem.

Par pasākuma muzikālo noformējumu gādāja Mūzikas vidusskolas un Piltenes mūzikas skolas talantīgie audzēkņi.

Ventspils reiss, būdams sociāli atbildīgs uzņēmums, arvien iesaistās dažādos sabiedrības atbalsta pasākumos. Kapitālsabiedrība ir nodibinājusi veiksmīgu sadarbību ar izglītības iestādēm, uzņēmumiem un iestādēm. Īpaši cieša draudzība jau vairāku gadu garumā izveidojusies ar Ventspils bibliotēku un Mūzikas skolu.

Turklāt autoosta jau sen vairs nav tikai vieta, kas paredzēta autobusu pienākšanas un atiešanas gaidīšanai, tāpēc Ventspils reiss gādā, lai katrs tajā justos patīkami un ērti. Atgādinām, ka jau iepriekš tur ierīkots bērnu rotaļu stūrītis, labiekārtots sanitārais mezgls, lai tas būtu ērti pieejams ikvienam sabiedrības pārstāvim, kā arī sadarbībā ar bibliotēku izvietots periodikas izdevumu stends, piedāvājot apmeklētājiem bez maksas lasīt dažādus žurnālus.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: