Arī šajā skolēnu ziemas brīvlaikā Digitālā centra pasniedzēji darbojās ar mazajiem tehnoloģiju cienītājiem, kas apmeklēja “Ziemas IT skoliņas” nodarbības un pavadīja brīvlaiku, gūstot jaunas zināšanas.

Šoreiz skoliņu apmeklēja 160 bērni. Visvairāk skolēni pieteikušies no Centra sākumskolas – 40 bērni, 2. pamatskolas – 30 bērni un 6. vidusskolas – 20 bērni. Lielāko interesi par nodarbībām izrādījuši 2. – 4. klašu skolēni.

“Ziemas IT skoliņas” nodarbībās tika aprobēta jauna spēle - “Scottie Go!”, ar kuras palīdzību bērni interaktīvi var apgūt programmēšanu. Nodarbībās bērni ar šīs spēles palīdzību apceļoja pasauli, veidojot algoritmu virkni, kura jānoskenē ar planšetdatoru. Katrs nākamais spēles līmenis ir sarežģītāks, liekot bērniem domāt, lai atrastu labāko risinājumu.

Skoliņā bērni daudzveidīgi darbojās arī ar iecienīto “Minecraft: Education Edition”, būvējot svētku pilsētu, piedaloties orientēšanās spēlē un veidojot savu pasauli, izmantojot matemātikas un ķīmijas formulas, kā arī risinot prāta spēles.

Tāpat skolēni veidoja termoapdrukas rotājumus uz filca, darināja grāmatzīmes, darbojās ar dažādiem robotiem atbilstoši vecumposmam, kā arī veidoja animācijas un video. Vecāko grupu skolēni programmēja spēli “Sniegavīru pikošanās”, kuras ietvaros bērni zīmēja paši savus sniegavīrus un apguva metodes, kā tiem likt kustēties.

Jau pirmdien, 7. janvārī, skolēni atsāks ierastās mācību gada gaitas un arī Ventspils Digitālajā centrā atsāksies tehnoloģiju pulciņu nodarbības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: