Sagaidīt Ziemassvētkus ar egli, dāvanām un bagātīgi klātu svētku galdu palīdzēs tirgotāji no tālām un tuvām vietām, kuri no 21. līdz 23. decembrim piedāvās savas preces Vecpilsētas tirgū.

Pieteikumu dalībai Ziemassvētku gadatirgū Vecpilsētā iesniegušas aptuveni 30 zemnieku saimniecības un ražotāji no dažādiem novadiem un pagastiem. Pirmās svētku vēstnieces ir kuplās egles ar savu meža aromātu. Meža skaistules no Piltenes, Ziru pagasta un citām vietām Ventspils un Kuldīgas novadā, kā arī adventes vainadziņi un zariņi jau gaida savus pircējus Vecpilsētas tirgū.

Lai ventspilnieku svētku galds būtu bagātīgs un gards, par to parūpēsies zemnieku saimniecības un ražotāji no Ogres, Talsu novada, Saldus novada, Alsungas, Rīgas, uzņēmumi Rauls, Miesnieks, Bella, Risks, Beta un citi no Ventspils novada un pat tirgotāji no Lietuvas. Svētku tirdzniecības dienās Tirgus laukums būs gaļas kūpinājumu un zivju produkcijas, konditorejas izstrādājumu smaržu apvīts. No Popes pagasta ar savu preci ieradīsies kazas siera ražotāji. Kā parasti, tirgū varēs arī iegādāties dārzeņus, augļus, sālījumus, garšvielas, medu, konfektes un citus gardumus.

Tāpat Ziemassvētku gadatirgus laikā ikviens interesents varēs iegādāties rūpniecības preces un amatnieku darinājumus – lina dvieļus no Rīgas, gultas veļu no Jelgavas, koka darinājumus no Saldus meistariem, rokdarbus, toskait arī adījumus – no Ventspils. Pircējus iepriecinās sezonas atlaides rūpniecības precēm. Kā jau ierasts, Ziemassvētku tirgū savus paštaisītos darinājumus pārdos arī Jaunrades nama audzēkņi. Jaunrades nama rokdarbu tirdziņš notiks sestdien, 22. decembrī. Un kas tas būtu par svētku gadatirgu bez sklandraušiem, našķiem, pīrādziņiem, piparkūkām un karstvīna! Par tirgotāju un pircēju svētku noskaņu parūpēsies Ventspils novada mākslinieciskās pašdarbības dalībnieki. Sestdien, 22. decembrī plkst.11 Vecpilsētas tirgū Ziemassvētku gadatirgū muzicēs Ventspils blumīzeristu ansamblis “Seniori 3+”.

Svētku tirdzniecība Tirgus laukumā 21.–23. decembrī notiks no plkst. 8 līdz 15. PSIA Ventspils tirgus administrācija novēl visiem priecīgus un gaišus Ziemassvētkus!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: