Pašvaldības SIA Ventspils poliklīnika turpina paplašināt laboratorijas pakalpojumu klāstu. Nesen ieviesta iespēja analīžu rezultātus saņemt e-pastā, bet drīzumā pacienti varēs arī paši tos izdrukāt.

Ventspils poliklīnikas laboratorija, kas gada sākumā ieguvusi akreditācijas sertifikātu, apkalpo ap 70 pacientu dienā, ik dienu veicot 300 dažādu testu. Katru rītu laboratorijas iekārtām vispirms tiek veikti sertifikācijā paredzētie kvalitātes kontroles testi un tikai tad sākta pacientu analīžu testēšana. Tāpat Ventspils laboratorija piedalās starptautiskajā kvalitātes kontroles programmā Labquality, kurā laboratorijas darba rezultātus regulāri izvērtē arī ārvalstīs – Somijā un Vācijā.

Poliklīnikas laboratorijā tiek veikta hematoloģija, klīniskās analīzes, klīniskā ķīmija, seroloģija, citoloģija. Veic kolorektālā vēža skrīningu, glikozes regulācijas testus, pārbauda arī aknu un nieru proves, nosaka elektrolītus un veic citus testus. Izmeklējamo materiālu ledusskapī glabā divas dienas, lai vajadzības gadījumā analīzes varētu atkārtot vai, ja iespējams, papildināt izmeklēšanu. Analīžu rezultātus laboratorijā glabā trīs gadus, lai nepieciešamības gadījumā varētu sniegt informāciju par veikto izmeklējumu.

Lai pacientiem būtu ērtāk, Ventspils poliklīnika sadarbojas arī ar citām laboratorijām. Tas nozīmē, ka pacients poliklīnikā var nodot arī dažādas specifiskākas analīzes, piemēram, vairogdziedzera hormonu analīzes, onkomarķierus, D vitamīna testus un alergēnu testus, kurus sūta pārbaudei uz Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vai kādu citu laboratoriju. Lai pacientiem būtu ērtāk, nesen par stundu pagarināts laboratorijas darba laiks. Tagad analīzes poliklīnikā var nodot katru darbdienu no plkst. 8 līdz 14. Rezultāti tiek izsniegti 24 stundu laikā, steidzamības kārtā – 2 h.

Lai veiktu analīzes, nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums. Jāatgādina, ka, neraugoties uz to, uz kādas veidlapas ģimenes ārsts uzrakstījis nosūtījumu, pacients var izvēlēties, uz kuru laboratoriju doties. No pacientu iemaksas ir atbrīvoti bērni līdz 18 gadu vecumam un grūtnieces, kas uzreiz var doties uz laboratoriju, bet pārējiem pacientiem vispirms jādodas uz poliklīnikas reģistratūru un jāsamaksā pacienta iemaksa.

Turpinot pilnveidot laboratorijas pakalpojumus, nesen poliklīnikā ieviesta iespēja analīžu rezultātus saņemt e-pastā. Iecerēts, ka drīzumā pacientiem būs iespēja arī pašiem rezultātus izdrukāt uz vietas poliklīnikā.

Plašāka informācija par Ventspils poliklīnikas laboratorijas pakalpojumiem, kā arī ieteikumi, kas ņemami vērā pirms analīžu nodošanas, pieejami tīmekļa vietnē www.ventspilspoliklinika.lv. Tāpat jautājumu gadījumā iespējams sazināties ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot pa tālruni 63622131.

Pašvaldības apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Pilsēta 19.12.2018, 12:11:00

    Tas ir tikai tāpēc, lai būt?
    Gulbis, centrālā, NNM un slimnīcas laboratorija. Un vēl grūžam naudu poliklīnikas laboratorijā.
    Laikam jau tā vajag.

  • -2
    Ventspils poliklīnika 19.12.2018, 14:51:15

    Labdien!
    Laboratorija Ventspils poliklīnikā darbojas jau kopš tās dibināšanas. Ventspils poliklīnikas laboratorijas priekšrocība ir tāda, ka testi tiek veikti uz vietas. Privātās laboratorijas lielākoties darbojas kā pieņemšanas punkti, līdz ar to nepieciešamības gadījumā nevar sniegt operatīvus analīžu rezultātus. Savukārt Ventspils poliklīnikā ļoti steidzamos gadījumos rezultātus ārsta pieņemšanas laikā var saņemt jau pēc stundas. Īpaši svarīgi tas ir zīdainīšu un mazu bērnu saslimšanas gadījumos.

  • 0
    Tepatvien 19.12.2018, 18:48:56

    Vai pacienta iemaksas summa ir vienāda neatkarīgi no vajadzīgajam analīzem? Un cik tā lūdzu būtu?

  • 0
    Ventspils poliklīnika 20.12.2018, 11:08:52

    Labdien!
    Asins ņemšana no pirksta Ventspils poliklīnikas laboratorijā maksā 1,14 eiro. Savukārt, ja asinis tiek ņemtas no vēnas, pakalpojuma cena atkarīga no tā, cik daudz analīžu nepieciešams veikt. Ja nepieciešams viens stobriņš asiņu, tas maksā 1,42 eiro, bet, ja divi vai trīs stobriņi, tad pakalpojuma cena ir attiecīgi 1,71 eiro un 2,13 eiro. Bērniem visas analīzes, izņemot D vitamīna noteikšanu, ir bez maksas. Minētās cenas attiecas uz gadījumiem, kad pacientiem ir ārsta nosūtījums.
    Ar Ventspils poliklīnikas maksas pakalpojumu cenrādi iespējams iepazīties šeit: https://ej.uz/poliklinikascenradis

  • -1
    sranskis 19.12.2018, 22:18:06

    Neliela "zarisovka": sranskiene ieradās nodot analīzes, nodeva; pēc dažām dienām ieradās pēc atbildēm- reģistratūra neko nezina, analīžu kabinets ciet (poliklīnikas darba laikā), kur analīžu rezultāti neviens nezin! Turpinājums sekos!

  • 0
    Info centrs 20.12.2018, 08:18:57

    Labdien! Lūdzam sniegt konkrētāku informāciju par Jūsu komentārā aprakstīto situāciju, norādot datumu un aptuvenu pulksteņlaiku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: