Olimpiskais centrs “Ventspils” ir noslēdzis līgumu par moderna LED videoekrāna iegādi, kam ir visas nepieciešamās programatūras un aprīkojums, lai to varētu izmantot sporta un kultūras pasākumos.

Videoekrāna izmērs ir 4m x 6 m, tas ir iebūvēts pārvietojamā treilerī, un to ir iespēja izbīdīt līdz 6 m augstumam. Šāds ekrāns būs vienīgais Baltijā, tas ir ražots Polijā un uz Ventspili tiks piegādāts līdz šī gada beigām.

Jaunais LED videoekrāns ir mobilizējams un atrodas uz treilera, kas sniedz iespēju to transportēt un izmantot ne tikai stadionā notiekošo pasākumu vajadzībām, bet arī Ventspils pilsētas pasākumos. Tam ir ļoti plašas pielietošanas iespējas – LED video ekrāns spēj attēlot praktiski jebkādu videomateriālu un ir savienojams ar dažādām viedierīcēm (datoriem, planšetdatoriem, mobilajiem telefoniem u.c.) un programmatūrām. Jauno videoekrānu iespējams piesaistīt interneta tīklam, radot iespēju atspoguļot arī video tiešraides. LED tipa ekrāni nodrošina nevainojamu un spilgtu attēlu neatkarīgi no gaismas daudzuma apkārtējā vidē, radot iespēju skatītājiem saredzēt tekstus, attēlus un video pat īpaši gaišās vietās.

Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā pašlaik esošais elektroniskais tablo tiek izmantots jau kopš 2004. gada, un to vairs nav iespējams izmantot kā pilnvērtīgu stadiona inventāru, jo tas nespēj izpildīt pasākumu organizatoru prasības. Tablo ir fiziski un morāli novecojis – tam vairs nav pieejamas rezerves detaļas, kā arī tablo var attēlot tikai ļoti vienkārša tipa attēlus trīskrāsu paletē, bet tas nespēj attēlot nekāda veida video materiālus.

Mobilizējāmā LED videoekrāna iegāde ir līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Projekts realizēts ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas finansējumu valsts nozīmes sporta attīstības projektu īstenošanai – Olimpiskā centra “Ventspils” attīstībai 2018. gadā. Tā kopējās izmaksas ir 166 980,00 EUR.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: