Šī gada 26. jūlijā Valsts robežsardzes Ventspils pārvalde Baltijas jūrā pie Ventspils ostas organizēs ikgadējās starptautiski operatīvi-taktiskās mācības Ronis 2018 ar mērķi stiprināt Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes un kaimiņvalstu sadarbību jūras robežuzraudzības jomā.

Starptautisko operatīvi-taktisko mācību galvenie uzdevumi būs kuģošanas līdzekļu apkalpju teorētisko un praktisko zināšanu pārbaude. Mācību laikā tiks veikti šādi uzdevumi dažādās grūtības pakāpēs:

- jūras robežuzraudzību veicošo struktūrvienību gatavības pārbaude;

- mācībās iesaistīto Baltijas jūras reģiona valstu informēšana un iesaistīšana ārkārtas situāciju novēršanā, kā arī sadarbības pilnveidošana;

- kuģošanas līdzekļa atklāšana, izmantojot AIS, RLS un videonovērošanas sistēmu;

- kuģošanas līdzekļa apskate;

- paslēptu kontrabandas kastu meklēšana uz kuģa un kutera;

- cilvēku meklēšanas un glābšanas pasākumu izpilde;

- ugunsgrēka dzēšana uz kutera;

- sūces likvidēšana uz kutera;

- kutera vilkšana tauvā.

Mācībās iesaistīs Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes personālu un tehniskos līdzekļus, NBS Jūras spēku flotiles kuģi, kā arī Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes kuģi.

Starptautisko mācību ietvaros 27. jūlijā Ventspils ostas promenādē notiks Atvērto durvju diena no plkst.10 līdz 14. Atvērto durvju dienas laikā interesenti varēs iepazīties ar Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes kuģošanas līdzekļiem, kā arī ar Igaunijas sadarbības institūciju spēkiem un līdzekļiem. Visiem interesentiem būs iespēja doties ekskursijā pa minēto kuģu klājiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 20.07.2018, 17:33:37

    Bieži gadās feisbukā kad kāds pasviež mājienu par kārtējo aizjūras semi-kolu. Pēc tam tikai dažreiz gadās Ventiņā raksts par attiecīgām robežsardzes veiksmēm. Mūsdienu saziņas līdzekļi jau piedāvā ne tikai saites pieaugušajiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: