Lai nodrošinātu papildus kapacitātes izveidi Ventspils industriālajai zonai Ventas labajā krastā un izveidotu tās cilpveida savienojumu ar tīkla segmentu Ventas kreisajā krastā, tiks paplašināts pilsētas optiskais datu pārraides tīkls.

Tiks izveidots kabeļu atzars esošā kanalizācijā no Ventas apļa līdz datu centram Naftas ielā 11a, kā arī izbūvēts optisko datu pārraides tīkla ievads pašvaldības SIA “Ventspils reiss” ēkā Robežu ielā 7.

Optiskā datu pārraides tīkla paplašināšana nodrošinās Ventspils pilsētas pašvaldības iestādēm, kapitālsabiedrībām un Ventspils Augsto tehnoloģiju parkam rezervētu savienojumu ar datu rezerves kopēšanas mezglu Digitālā centra telpās Akmeņu ielā 3. Atbilstoši Ventspils pilsētas Domes lēmumam šim nolūkam piešķirts finansējums 17 074 EUR apmērā.

Ik gadu optiskā datu pārraides tīkla attīstībai pašvaldība iegulda aptuveni 17 000 EUR. Ventspils pilsētā ir izbūvēts starp pašvaldībām plašākais optiskais datu pārraides tīkls, kura dzīslu kopgarums sasniedz gandrīz 3500 km. 2016. gadā optiskajam tīklam tika pieslēgts Ventspils pilsētas domes Kultūras centrs, 2017. gadā – teātra nams “Jūras vārti”.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    ^^—^^ 12.06.2018, 20:18:51

    Diez vēl kādā pilsēta ir kaut kas līdzīgs Digtalam centram? Ka diez vispār radās ideja par šāda centra izveidi? Manam krustbernam riktīgi patīk, it sevišķi dronu skola. Klausījos mājas stundām, cik forši esot bijis.

  • -1
    Ventspils Digitālais centrs 15.06.2018, 08:41:10

    Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Digitālais centrs” tika dibināta 2003. gadā ar mērķi attīstīt projekta “e-Ventspils” ietvaros sasniegtos rezultātus un sekmēt informācijas sabiedrības attīstību Ventspilī. Piecpadsmit gadu laikā Digitālā centra darbības mērogs ir ievērojami paplašinājies, un skolēniem nodrošinātās bezmaksas interešu izglītības nodarbības ir tikai neliela daļa no tā veiktajām aktivitātēm.

    Ikdienā ventspilniekiem tiek nodrošināta bezmaksas pieeja jaunākajām tehnoloģijām un iespēja saņemt konsultācijas to lietošanā Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, kā arī Pārventas filiālē – Pārventas bibliotēkā.

  • -1
    Ventspils Digitālais centrs 15.06.2018, 08:41:28

    Regulāri tiek realizētas dažāda veida apmācības skolēniem, studentiem, skolotājiem, uzņēmējiem, pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Par tradīciju kļuvusi dažādu IKT konkursu un pasākumu organizēšana, piemēram, informācijas tehnoloģiju konkurss skolēniem “ITiņš” un “Ventspils IT izaicinājums”, kā arī “Ventspils ICT cluster Meetup” pasākums – IKT nozares pārstāvjiem.

    Digitālais centrs rūpējas arī par IKT infrastruktūras attīstību un uzturēšanu. Ventspils pilsētā ir izbūvēts plašs optiskais datu pārraides tīkls un publiskais bezvadu WiFi tīkls. Tāpat katru gadu tiek realizēti gan Latvijas mēroga, gan starptautiski projekti informācijas tehnoloģiju jomā. Kā vienu no jaunākajiem projektiem, kura realizācijā iesaistījies Digitālais centrs, var minēt projektu “Koplietošanas IKT resursu attīstība pašvaldību vajadzībām”, kura ietvaros tiks izveidota vienota informācijas un komunikācijas sistēmas infrastruktūra Latvijas pašvaldībām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: