Līdz ar labvēlīgu laikapstākļu iestāšanos atsākti būvdarbi pilsētas Dienvidrietumu rajonā, kur Saulrieta ielas galā un Jūrmalas parkā tiks izveidota apgaismota iela, jauni gājēju celiņi, stāvlaukums 60 automašīnām un divas koka celiņu laipas uz jūru.

Šobrīd objektā pabeigta apgaismojuma kabeļu izbūve un uzstādīti apgaismojuma balsti, koka laipas izbūvētas teju visā plānotajā teritorijā. Jaunizbūvētajā stāvlaukumu zonā atsākta šķembu pamatnes izbūve, atsevišķos posmos - betona apmaļu izbūve, kā arī uzsākta betona bruģa seguma ieklāšana. Jūrmalas parkā, celiņiem nožūstot un atkūstot seguma pamatnei, tuvākajā laikā būs iespējams izbūvēt arī grants seguma celiņu virskārtu. Jaunais ceļš uz jūru iedzīvotājiem dos iespēju pludmali izmantot visas Ventspils teritorijas garumā.

Darbus plānots veikt līdz 2018. gada jūnijam, lai šīs pludmales sezonas laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būtu iespējams pie jūras izmantot jauno stāvlaukumu un laipas.

Šie darbi ir daļa no Ventspils muzeja projekta "Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana un tūrisma piedāvājuma attīstība". Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgus kultūras un dabas mantojuma objektus Ziemeļkurzemē, vienlaikus radot priekšnoteikumus tūrisma plūsmas pieaugumam Ziemeļkurzemē. Projekts tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Pornieks 11.04.2018, 15:24:36

    https://www.ventasbalss.lv/zinas/vide/35659-sakartos-pamestas-ekas
    https://www.ventasbalss.lv/zinas/vide/35618-plano-parbuvet-pamestas-ekas-vecpilseta

  • -1
    asd. 11.04.2018, 16:49:13

    Vai arī tur drīkstēs staigāt tikai pa laipām?
    Kāpu zona nebūs pieejama?

  • -1
    krusttēvs vilhelms 11.04.2018, 22:14:59

    smuki uzmeistarots, PALDIES!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: