Ja slimības vai ierobežotas pārvietošanās dēļ lasītāji nevar izmantot Ventspils bibliotēkas pakalpojumus, bibliotēka nodrošina lasītāju apkalpošanu arī mājās. Reizi mēnesī bibliotekārs ierodas pie lasītājiem dzīvesvietā, lai nogādātu viņiem izvēlēto literatūru. Šādu pakalpojumu Ventspils bibliotēka sniedz bez maksas.

Dažas dienas pirms došanās pie lasītājiem uz mājām, bibliotekārs sazinās ar katru no viņiem, lai vienotos par grāmatām, kādas nogādāt lasīšanai, un aptuveno laiku, kurā bibliotekārs ieradīsies. Arī apmeklējuma laikā tiek noskaidrots, kādas grāmatas vai žurnālus lasītājs vēlēsies saņemt nākamajā mēnesī. Jāpiebilst, ka uz mājām netiek izsniegti visi šī gada žurnāli. Informāciju par pieejamajiem žurnāliem precizēs bibliotekārs.

Šobrīd šo pakalpojumu izmanto ap 17 lasītāju, kuri ar lielāko prieku gaida ciemos bibliotekāru, lai saņemtu izvēlēto vai bibliotekāra ieteikto lasāmvielu un pārmītu arī kādu draudzīgu vārdu par dzīvi. Visbiežāk cilvēki izvēlas lasīt daiļliteratūru un detektīvus, bet, protams, cieņā ir arī cita veida literatūra, piemēram, autobiogrāfijas, pavārgrāmatas u.c.

Ventspils bibliotēka aicina ikvienu, kuram ierobežotas pārvietošanās dēļ nav iespēja apmeklēt bibliotēku, zvanīt pa tālruni 636 27364 un pieteikties pakalpojumam „Lasītāju apkalpošana mājās”.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Nif nifs 05.04.2018, 10:15:12

    Šito nezināju, paldies.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: