Pagājušā nedēļa Ventspilī un Ventspils novadā aizvadīta salīdzinoši mierīgi. Konstatētas vairākas zādzības un noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par atrašanos uz ceļa bez atstarojošiem elementiem diennakts tumšajā laikā.

20.martā ap plkst. 08 Ventspilī kāda sieviete konstatējusi, ka ir bojātas viņas saimniecības ēkas durvis un nozagtas dažādas mantas gandrīz 1000 eiro vērtībā. Savukārt Usmas pagastā konstatēts, ka iekļūts mājā un nozagtas dažādas mantas. 23.martā ap plkst. 11 konstatēts, ka Ventspilī, iekļūstot kādā neapdzīvotā īpašumā, nozagta liķiera pudele un garāžas atslēga. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

22. un 24.martā Valsts policija konstatējusi, ka Ugāles un Popes pagastā ap plkst. 22 vakarā četras personas pa ceļu pārvietojušās bez gaismu atstarojošiem elementiem. Visām personām noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Valsts policija atgādina, ka diennakts tumšajā laikā un sliktas redzamības apstākļos autovadītājiem ir grūti pamanīt gājējus, tādēļ gaismu atstarojošu elementu esamība apģērbā vai gaismu atstarojošas vestes lietošana ne tikai padarīs cilvēku redzamu, bet arī pasargās dzīvību! Dažkārt arī pie ieslēgta apgaismojuma šoferiem ir grūti saskatīt gājējus, bet gaismu atstarojošo elementu vai vestes lietošana jau laikus signalizēs šoferim, ka ceļu satiksmē piedalās gājējs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Kārlis_ 28.03.2018, 10:15:38

    Plašākai sabiedrības daļai šādi raksti nav interesanti... :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: