Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijas Republikā Hanana Halfana Ali al Madhani ar pavadošo delegāciju iepazīšanās vizītē apmeklēja Ventspili - Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils pašvaldības iestādes, uzņēmumus, kā arī devās ekskursijā pa Ventspils skaistākajām vietām.

Šī bija pirmā AAE vēstnieces vizīte Ventspilī. Iepazīšanās ar pilsētu sākās jau svētdienas vakarā, kad vēstniece un viņu pavadošā delegācija devās ekskursijā pa Ventspili un apmeklēja Livonijas ordeņa pili. Pirmdien Ventspils brīvostas pārvaldē sākās vizītes oficiālā daļa, kur par Ventspili kā pievilcīgu un drošu pilsētu investīcijām, Ventspils ostas iespējām, speciālo ekonomisko zonu un ražojošajiem uzņēmumiem, kā arī par iespējamo sadarbību tūrismā stāstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš un Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs. Pēc Ventspils brīvostas apmeklējuma Hanana Halfana Ali al Madhani ar pavadošo delegāciju apmeklēja Ventspils Digitālo centru, komunālo automašīnu ražotāju Bucher Municipal, Ventspils Jaunrades namu, kā arī Ventspils Augsto tehnoloģiju parku.

Kopā ar vēstnieci Ventspili apmeklēja arī AAE vēstniecības politiskā padomniece Sintija Lejniece, AAE vēstniecības mediju analītiķis Kārlis Ralfs Lapiņš un AAE vēstniecības sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieks Valids Ibrahims.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: