Otrdien, 20. februārī plkst. 18 teātra namā “Jūras vārti” tiks atklāta Ausmas Šmites personālizstāde “Es gribu atšķirties un būt kā visi citi” un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozares studentu kopizstāde “Plūsma”.

Grafiķes Ausmas Šmites personālizstādē būs skatāmi mākslinieces jaunākie darbi, kas tapuši pagājušā gada laikā un plašākai publikai līdz šim vēl nav rādīti. Blakus litogrāfijām un zīmējumiem likti darbi, kuros autore mēģinājusi atkāpties no grafikas tradicionālajām robežām, izvēloties tehnikas, izteiksmes formas un līdzekļus, kas raksturīgi citiem mākslas medijiem.

Ausma Šmite ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Grafikas apakšnozari. Viņas personālizstādes bijušas skatāmas gan Rīgā, gan Tartu un Tokijā. Regulāri piedalās starptautiskās grupu izstādēs un aktīvi apmeklē mākslas simpozijus un rezidences. Izstādē skatāmie darbi tapuši Latvijā un Nīderlandē.

Kopizstāde “Plūsma” ir pirmais jauno grafiķu pieteikums Latvijas laikmetīgās mākslas notikumu kontekstā. 15 mākslinieki – studiju biedri – izveidojuši ekspozīciju, kas skatītājam atklāj dažādas radošas interpretācijas par mainīgo un paliekošo mūsu dzīvē, kā arī atgādina par jaunrades un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu bezgalīgajām iespējām.

Izstādē piedalās: Ieva Baumgarte, Aina Bikše, Ivita Brūdere, Dina Danosa, Jekaterīna Fraimane, Marija Groza, Linda Jākobsone-Viškere, Eila Kalve, Normunds Ozols, Andrejs Sidoss, Sanita Skalbe, Patrīcija Māra Vilsone, Gvido Vizulis, Kristīne Zikmane.

Abas izstādes apskatāmas līdz 20. martam.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: