Ventspilī pagaidām ir konstatēti tikai daži saslimšanas gadījumi ar gripu, taču samērā izplatīta ir saslimšana ar akūtām augšējo elpošanas ceļu vīrusu infekcijām.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas infekciju slimību nodaļas vadītāja Gunta Andersone informē, ka līdz šim janvārī virusoloģiskajā laboratorijā apstiprināts viens saslimšanas gadījums ar gripu kādā ģimenē, kur vēl 3 ģimenes locekļiem bijušas līdzīgi simptomi. Savukārt aptaujājot Ventspils poliklīnikas ģimenes ārstus konstatēts, ka poliklīnikā pagaidām nav nevienas apstiprinātas gripas saslimšanas gadījums. Vēl vienā aizdomīgā gadījumā pacienta analīzes nosūtītas uz virusoloģisko laboratoriju.

Monitoringa dati par situāciju Latvijā liecina, ka pagājušajā nedēļā valstī bijuši tikai divi saslimšanas gadījumi ar gripu uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, kas tiek raksturota kā zema intensitāte. Epidēmijas slieksnis ir 100 saslimšanas gadījumu uz 100 tūkstošiem iedzīvotājiem. Gripa ir akūta vīrusu infekcija. Izplatītākās gripas pazīmes ir pēkšņs sākums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta temperatūra, kaulu laušanas sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, mokošs klepus.

Ventspils mediķi apliecina, ka šobrīd salīdzinoši daudzi slimo ar dažādām vīrusu un akūtām augšējo elpceļu infekcijām.

Avots: SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: