Ventspils tiesā šonedēļ vairāku dienu procesā tiesāti trīs apsūdzētie, kuri ālējušies Popes pagasta dzīvokļos.

Uz apsūdzēto sola nonākusi kāda 16 gadus veca meitene, 20 gadus vecs puisis (abi no Ventspils) un 30 gadus veca Popes iedzīvotāja Inga. Cietušie ir vairāki cilvēki, pēc kuru liecībām noskaidrots, ka viens no centrālajiem tēliem – apsūdzētais Edgars – bija tērpies maskā, licis cilvēkiem gulties uz grīdas un sitis viņus ar steku. Citos divos dzīvokļos ar steku dauzīti logi, lampas, sekcijas, spoguļi un citi priekšmeti .

Pēc cietušo, liecinieku un arī līdzapsūdzēto liecībām izkristalizējās, ka visa jandāliņa iniciatore ir Inga, 30 gadus vecā trīs bērnu māmiņa no Popes, viņu aktīvi atbalstīja tobrīd tikai 15 gadus vecā ventspilniece, bet izpildītājs, proti, sitējs bija pusaudzes paziņa Edgars.

Inga gan visas apsūdzības noliedz un tiesā liecināt atteicās, taču tieši viņai bijusi cemme uz dažiem popiņiem, kas beidzās ar vērienīgu izrēķināšanos. Ar vairākiem cietušajiem popiņiem pazīstama bijusi arī pusaudze.

Vispirms iereibusī kompānija ieradusies dzīvoklī, kur tobrīd atpūtušies pieci vīrieši. Viņiem likts nogulties uz grīdas, maskā tērptais puisis ar steku dažus iekaustījis, pusaudze atņēmusi mobilo telefonu, lai netiktu ziņots policijai. Vizītes mērķis bijis noskaidrot, kur atrodas viena klātesošā vīrieša civilsieva, kura esot apsaukājusi Ingu un kādā citā reizē arī pusaudzi. Ar steku sists gan civilvīrs, gan pēc Ingas norādījumiem vēl viens vīrietis, kurš slikti izturoties pret savu tēvu. Tad visi no dzīvokļa izdzīti.

Vēlāk Inga un Edgars divatā aizgājuši uz kaimiņu dzīvokli, kur dzīvojusi meklētā sieviete un viņas civilvīrs. Tā kā tur neviens neesot bijis, tad dusmās ar steku izdauzītas 16 loga rūtis, siena pulkstenis, lampa, spogulis un citas mēbeles.

Tad kompānija devusies uz vēl kādu dzīvokli, kur dzeršanu turpinājuši divi no pirmā dzīvokļa atpūtniekiem. Abi arī iekaustīti ar steku, izdauzīti sekcijas stikli. Pusaudze atkal atņēmusi mobilo telefonu. Visbeidzot nakts jandāliņš beidzies dzīvoklī, kur dzīvoja Ingas bijušais dzīvesbiedrs ar savu tagadējo draudzeni. Savu bijušo pļaukājusi gan Inga, vīrieti iekaustījis arī Edgars, bet pusaudze tikmēr kārtējo reizi pievākusi mobilo. Turklāt visā šai burzmā miesas bojājumus guva arī draudzene, kura no grūdiena atsitusies pret sienu un salauzusi kājas pirkstus.

Visiem trim inkriminēts pants par huligānismu personu grupā, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu un pusaudzei arī par zādzību nelielā apmērā. Prokurore visiem prasīja piespriest nosacītu sodu ar pārbaudes laiku. Tiesas spriedums kļūs zināms nākamajā nedēļā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: