Pašlaik gandrīz pilnībā ir novērsti elektrolīniju bojājumi Ventspils novadā, kas ir vienīgā pašvaldība Kurzemē, kur saistībā ar enerģētisko situāciju vakar valdība izsludināja ārkārtējo situāciju.

Pašlaik vēl elektroenerģijas padeve traucēta dažām mājām Tārgales pagastā, taču arī tur šīs problēmas šodien līdz pusdienas laikam vajadzētu atrisināt, informē Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Šorīt gan Ventspils novadā novērojams diezgan spēcīgs sniegputenis, tāpēc nepieciešams iesaistīt papildu tehniku ceļu tīrīšanas darbiem. Šajā ziņā būtiska nozīme ir novadā izsludinātajai ārkārtas situācijai, jo tā paredz raitāku iepirkumu veikšanu - šajos apstākļos netiek piemērotas Publisko iepirkumu likuma un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma normas. Tādējādi daudz vienkāršāk iespējams piesaistīt papildus tehniku ceļu tīrīšanas darbiem, pastāstīja Mucenieks.

Laika apstākļu izraisīto elektrolīniju bojājumu dēļ Ventspils novadā vakar pēc brīvlaika netika atsāktas mācības četrās Ventspils novada skolās - Puzes pamatskolā, Ances pamatskolā, Zlēku pamatskolā un Popes pamatskolā. Pašlaik tiek plānots, ka šajās skolās mācības sāksies pirmdien, 10.janvārī. Savukārt Ugāles vidusskolā šonedēļ ir projektu nedēļa, kas bija plānota jau iepriekš.

Jau ziņots, ka laika apstākļu izraisīto elektrolīniju bojājumu dēļ aizvakar un vakar bez elektrības palika daudzi Ventspils novada pagasti, kas atrodas Ventas labajā krastā, bet kreisajā krastā šādas problēmas nebija. Elektrības nebija Puzes, Zlēku, Ugāle, Ances un Popes pagastā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: