No šā gada 1.aprīļa AS "Sadales tīkls" tarifi pieaugs vidēji par 20,8%, savukārt gala tarifs patērētājiem varētu pieaugt par 9-10%.

Šodien Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome pieņēmusi lēmumu apstiprināt uzņēmuma iesniegto precizēto elektroenerģijas sadales tarifu projektu.

Sadales un pārvades sistēmu tarifi tiek iekļauti aprēķinos par elektroenerģijas gala tarifu. "Sadales tīkla" tarifi veido aptuveni pusi no gala tarifa iedzīvotājiem un aptuveni trešdaļu gala tarifa lielākiem patērētājiem, līdz ar to pašreizējās aplēses liecina, ka sadales sistēmas tarifu izmaiņu dēļ gala tarifi varētu pieaugt par aptuveni 9% līdz 10%.

Regulators aicina "Latvenergo" meklēt mehānismu, kā uz uzņēmuma peļņas rēķina samazināt gala tarifu pieaugumu.

"Sadales tīkla" tarifu izmaiņu ietekme uz gala tarifiem būs precīzi zināma, kad "Latvenergo" iesniegs regulatorā gala tarifu aprēķinu.

Kā informē SPRK, konkrētais sadales sistēmas pakalpojumu tarifu pieaugums lietotājiem būs atšķirīgs atkarībā no pieslēguma vietas, uzstādītās jaudas, jaudas noslodzes un izvēlētā tarifu plāna. Lietotājiem ar pieslēgumu augstākai sprieguma pakāpei tarifs ir mazāks un arī to īpatsvars gala tarifā - mazāks.

Jaunie "Sadales tīkla" tarifi paredz ieviest izvēles tarifu plānus, dodot iespēju lietotājam izvēlēties pieslēguma vietai un patēriņa struktūrai piemērotāko tarifu. Kopumā apstiprināti 49 diferencētie tarifi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: