Saņemot būtisku budžeta pieaugumu, nākamgad rindas pēc medicīnas aprūpes pakalpojumiem saruks teju uz pusi, solīja veselības ministre Anda Čakša.

Politiķes vērtējumā, aizvadītais bijis pagrieziena gads, kad valdība ir diezgan būtiski mainījusi attieksmi pret veselības nozari, nodrošinot gandrīz 200 miljonu eiro pieaugumu veselības aprūpes budžetam.

Runājot par veselības aprūpes finansēšanas likumu, Čakša pauda viedokli, ka tā iedzīvotāju daļa, kas varētu palikt bez valsts apmaksātiem medicīnas pakalpojumiem, ir "ļoti, ļoti maza". No grozu sadalīšanas viedokļa likums ir ļoti lojāls Latvijas iedzīvotājiem, tomēr liek domāt par nodokļu nomaksu, piebilda ministre.

Ģimenes ārstu jomā Veselības ministrija nākamgad plānojusi turpināt sarunas par pakalpojumu uzlabošanu, kā arī mēģināt veicināt paaudžu nomaiņu, kas varētu notikt ar struktūrfondu atbalstu, izmaksājot aiziešanas pabalstus. Tāpat tikšot mēģināts uzlabot prakses nodošanas nosacījumus un meklēt papildus stimulus, lai jaunie ģimenes ārsti dotos strādāt uz laukiem, kas finansiāli ir mazāk ienesīgi.

E-veselības jomā Čakša saskata uzlabojumus, lai arī "tas bija smags mantojums" un nebija viegli sākt sistēmu lietot.

Savukārt abas lielās slimnīcas - Austrumu un Stradiņa - nākamgad apvienot neesot plānots, bet tiks domāts par to sadarbības padziļināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Es 21.12.2017, 12:15:29

    Uz MR Ventspils slimnīcā pieraksta uz JŪNIJU!!!

  • -6
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 22.12.2017, 13:16:22

    Ņemot vērā lielo pieprasījumu, rindu garums ar katru mēnesi mainās, bet pārsvarā tās ir 5 mēnešu garas gaidīšanas rindas uz Magnētiskās rezonanses iekārtas izmeklējumu. Rindu mazināšanai aktīvi norit sarunas ar iespējamo personāla papildināšanu ar jauniem speciālistiem, kā rezultātā būs iespējams pieņemt vairāk pacientu, tādejādi mazinot rindu. Savukārt šobrīd ERAF projekta ietvaros norit Magnētiskās rezonanses iekārtas nomaiņa uz jaunu, tādēļ rinda pašreiz nemazinās, bet tiek strādāts pie tā, lai pēc iespējas ātrāk būtu iespējams atjaunot izmeklējuma pieejamību. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un sekot līdzi informācijai par izmaiņām un citām aktualitātēm Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā gan slimnīcas mājaslapā, gan sociālajos tīklos.

  • -1
    gunča 21.12.2017, 13:44:27

    Kā var sarukt rindas pie dakteriem,ja tie,kas rij tabletes kilogramiem,ir daudz.Puse pensija medikamentiem,otra puse dakterim,bet pats staigā kā mūmija dzeltens.

  • 0
    karlito 21.12.2017, 15:56:30

    Dzīvosim redzēsim.,bet īpaši tam neticu!

  • 0
    Amilda 21.12.2017, 19:42:33

    Protams ks sarausies. Puse nomirs lidz tam bridim kamer tiks pie arsta!

  • 0
    ttt 22.12.2017, 22:03:58

    naudas nau arsta apmeklejumam , tapec ari saruuk

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: