Decembris ir Ventspils virtuālās vēstniecības un Ventu bankas dzimšanas dienas mēnesis. Šogad Tūrisma informācijas centrs kopā ar sadarbības partneriem sarūpējis pārsteiguma balvas čaklākajiem ventu pelnītājiem.

Kopš bankas darbības sākuma 2011. gadā vislielāko ventu daudzumu – vairāk ne kā 90 tūkstošus ventu – nopelnījis Vitālijs Trusevičs, 89 tūkstūstošu Dzintra Jūra, bet Sigita Tiško tikusi pie 88 tūkstošiem ventu.

Vitālijam Trusevičam Ventspils Piejūras kempings dāvināja atpūtu četrām personām ģimenes pirtī ar iespēju relaksēties arī karstajā ūdens baļļā. Dzintra Jūra saņems dāvanu karti divām personām un varēs izbaudīt tradicionālās pirts rituālu ar pirtnieku Mareku Liepu Jūrkalnē. Savukārt Sigitai Tiško dāvanu karti divām personām uz Ziemassvētku koncertu, kurā uzstāsies Kaspars Zemītis un Rīgas Doma zēnu koris, dāvā teātra nams “Jūras vārti”. Veicināšanas balvu saņēma 2017. gada aktīvākais ventu pelnītājs Agris Joniņš, kurš nopelnījis gandrīz 40 000 ventu.

Taujāta par to, kas motivē pelnīt Ventspils naudu un kur tā tiek tērēta, Dzintra Jūra stāsta: «Kad nogurstu, spēles sniedz lielisku atslodzi. Ventus ar vīru dāvinām radiem, draugiem vai vienkārši sastaptiem cilvēkiem. Braucam ar Hercogu Jēkabu, dzirdam aizmugurē cilvēki runā, ka pirmo reizi viesojas Ventspilī, mēs viņiem uzdāvinām ventus. Jā, pilnīgi svešiem cilvēkiem. Vai arī braucam pa Latviju un kafejnīcā mūs labi apkalpo, tad, mēs norēķinoties, uzdāvinām arī Ventspils naudu.»

Ventu pelnīšanas līderis Vitālijs Trusevičs ņem ventus līdzi ceļojumos, dalās ar draugiem un paziņām, kā arī labprāt pats ar tiem norēķinās dažādos tūrisma objektos. Viņš stāsta, ka iecienītajā Ūdens Piedzīvojumu parkā mēdz dāvināt ventus sastaptajām ģimenēm ar bērniem. Saņemtā balva viņam ir stimuls sacensties par galveno balvu – ceļojumu.

Visi apbalvotie atzīst, ka gūst prieku no spēles, bet vēl lielāks prieks pārņem, kad ar ventiem iepriecina citus vai stāsta par Ventspili. Viņi visi darbojoties ir kļuvuši par īsteniem Ventspils patriotiem un vēstniekiem.

Galveno balvu – prāmju operatora Stena Line dāvināto bezmaksas braucienu maršrutā Ventspils-Nīnashamna-Ventspils 2 personām ar automašīnu – vēl ir iespēja saņemt ikvienam. Par tās īpašnieku kļūs Ventu bankas klients, kurš pirmais nopelnīs 100 tūkstošus ventu. Tūrisma informācijas centrs aicina būt aktīviem un izmantot visas Ventspils naudas pelnīšanas iespējas, ko piedāvā Ventu banka, arī jaunā spēle Ventspils mirdz.

Spēle ir jautrs Ziemassvētku iedvesmots fotoceļojums pa Ventspili. Pilsētu grezno septiņas svētku egles, 3000 spuldzīšu virtenes ar 111 000 spuldzītēm, mirdzoši dekori, izgaismoti vides objekti un ķīniešu horoskopa zīmju simboli Lielajā prospektā. Ventu pelnītāja uzdevums ir dodies pastaigā pa pilsētu, uzņemt foto, kurā redzams pats, kopā ar draugiem un ģimeni uz rotājumu fona un iesūtīt to publicēšanai visitventspils.com. Jubilejas reizē par katru publicēto attēlu var nopelnīt 100 ventus, kas ir divas reizes vairāk kā parasti. Maksimālais viena lietotāja iesūtīto attēlu skaits ir desmit.

Ventu banka piedāvā arvien jaunas pelnīšanas iespējas, kopumā jau deviņpadsmit. Tās klienti ir vairāk kā 52 tūkstoši cilvēku visā pasaulē, kas kopumā nopelnījuši ap 47 miljoniem ventu, no kuriem izsniegti ap 33 miljoniem. Virtuālās vēstniecības uzkrājumā šobrīd ir vairāk kā 14 miljoni ventu, bet tūrisma objektos izlietoto ventu skaits ir vairāk kā 6,5 miljoni.

Ar ventiem var norēķināties 46 objektos, no kuriem 31 ir privātā biznesa piedāvājumi. Līderis ventu izmantošanā ziemā ir Ūdens piedzīvojumu parks, Jaunrades nama Planetārijs un Observatorija. Vasarā ļoti populāra ventu izmantošans vieta ir Piedzīvojumu parks, Pludmales Akvaparks un Piejūras Brīvdabas muzeja Mazbānītis.

Vietne visitventspils.com darbojas 8 valodās (137 valstīs) un nodrošina informāciju par Ventspils tūrisma iespējām, infrastruktūras objektiem, naktsmītnēm, gaidāmajiem pasākumiem.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -3
    Pilsēta 15.12.2017, 10:11:20

    Trusevičam vairāk par visiem vajag. Lielākais trūkumcietējs.

  • -14
    keda 15.12.2017, 10:22:43

    Tak jebkurš var pelnīt ventus, nav jābūt Truševičam, Lembergam vai Landmanim :D Tipisks nīdētājbāleliņš :D Kāds cits ir vainīgs vai slikts pat tad, kad tu pats arī bez grūtībām vari paveikt tieši to pašu :D

  • -2
    gunča 15.12.2017, 11:31:10

    Pelnīt vai saņemt?

  • -11
    keda 15.12.2017, 13:15:43

    Ja neesi ārkārtīgi neapķērīgs, tad var i nopelnīt, i saņemt. Man vismaz ir izdevies :D

  • -10
    Inga 15.12.2017, 13:40:55

    Ķengāties par jebko un jebkuru nav māksla. Mani vakar patiesi uzrunāja Vitālija un Dzintras teiktais par to, ka viņi dāvina ventus pilnīgi svešiem cilvēkiem. Cilvēku pārsteigums, prieks un savstarpējā sirsnība nav izmērāma naudā. Gaišu Ziemassvētku gaidīšanas laiku, arī Grinčam! :)

  • -1
    prof.Preobraženskis. 16.12.2017, 09:46:00

    Jā,tam pirmajam nosauktajam jau laika gana daudz.Arī piegulošā teritorija vairs pašam nav jātīra no sniega,tad jau var sēdēt ērtā krēslā un pelnīt ventus.

  • -2
    Vitalijs Trusevičs 17.12.2017, 23:29:29

    Ventu pelnīšana aizņem 10 minūtes dienā. Mēģiniet un jums sanāks. Uzdāvinājat draugiem, paziņām un vienkārši nepazīstamākiem cilvēkiem, tāpat kā es ;)

  • 0
    gunča 18.12.2017, 09:49:06

    Truseviča kungs,varbūt tomēr labāk ir pelnīt eiro,nevis kaut ko,kas nekas nav.Ja nu galīgi nav ko darīt,tad var ampelēties.Kaķis arī kaut ko dara sev tīkamu,ja viņam nav ko darīt,bet tajā nodarbē ir vismaz tam kaķim pozitīva atdeve.

  • -1
    norge 16.12.2018, 10:08:31

    to Vitalijs Trusevičs , man pie vienas vietas venti un to pelnisana vai teresana , bet varbut labak butu pie savam majam pieguloso teritoriju sak tirit pasam nevis uz nodoklu maksataja rekina to tirit

  • -2
    Ivars Jansons 17.12.2018, 11:42:38

    Man ir patiess prieks par Truseviča panākumiem! Uz priekšu, biedri! Nepaliec iedomīgs...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: