Valsts vides dienests (VVD) svinīgā ceremonijā Salaspilī, Nacionālajā botāniskajā dārzā pasniedza tradicionālo nozares apbalvojumu “Zaļās izcilības balva”.

VVD to jau trešo gadu piešķir uzņēmumiem un pašvaldībām, kas visaugstākajā līmenī ievēro vides aizsardzības normatīvo aktu prasības, kā arī pēc savas iniciatīvas veic pasākumus, kas mazina ietekmi uz vidi.

Šogad iekļaušanai VVD veidotajā “zaļajā sarakstā” VVD reģionālās vides pārvaldes vērtēja gan uzņēmumus, kas ir A, B vai C kategorijas piesārņojošo darbību veicēji, gan uzņēmumus, kuri veic darbības ar jonizējošā starojuma avotiem, gan arī pašvaldības.

Par vides aizsardzības normatīvo aktu prasību ievērošanu un pašiniciatīvu ietekmes uz vidi mazināšanā balva tika pasniegta arī AS “Ventspils tirdzniecības osta”.

Lai motivētu uzņēmējus ikdienā strādāt un rīkoties pēc zaļās domāšanas principiem, pirmo reizi tika pasniegtas arī veicināšanas balvas “Izaicinājums ceļā uz “Zaļās izcilības balvu””.

Uzņēmumi VVD “zaļajā sarakstā” tiek iekļauti uz trim gadiem, tā apliecinot lielu uzticēšanos un labvēlības statusu no Dienesta puses.

Latvijas vides kvalitāte un ilgtspēja ir tieši atkarīga no atbildīgas vides politikas īstenošanas uzņēmumos. Lai novērtētu uzņēmumu darbu vides jomā, “Zaļās izcilības balvas” ieguvēju noteikšanai VVD pilnveidojis vērtēšanas kritērijus un novērtējis piesārņojošo darbību veicējus valstī.

Kopumā tika apbalvoti 16 uzņēmumi un pašvaldības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: