Līdz šodien no pilsētas ielām izvesti jau 5000 kubikmetri sniega, turklāt turpinās arī iekšpagalmu un ielu tīrīšana.

Pašvaldības iestāde „Komunālā pārvalde” informē, ka pilsētā ielu mehanizētajā tīrīšanā ik dienas dežurē divi lielie un viens mazais kaisītājs – stūmējs, kā arī viens iekrāvējs. Savukārt sniegotajās dienās strādā ap desmit Labiekārtošanas kombināta tehnikas vienību, bet nepieciešamības gadījumā vēl iespējams piesaistīt ap piecām tehnikas vienībām iekškvartālu un stāvlaukumu tīrīšanai.

Sniega izvešana tiek organizēta tikai vietās, kur tas apdraud kustības drošību. Piemēram, divvirzienu ielās tikai vietās, kur nevar izmainīties ar pretimbraucošo autotransportu; šaurajās Ostgala ielās un atsevišķās ielās Vecpilsētā, krustojumos, kur tiek traucēta pārskatāmība, atsevišķās autobusu pieturās.

Kopā līdz šā gada 5.janvārim ir izvests ap 5000 m3 sniega. Izvešana notiek galvenokārt no Vecpilsētas un Ostgala, kā arī teritorijām pie sabiedriskiem objektiem. Nakts laikā, strādājot divām brigādēm, ir iespējams izvest ap 500 m3. Vienā brigādē parasti ir lielais ekskavatora iekrāvējs, viens bobcat traktoriņš un divas automašīnas. Sniega izvešana dienas laikā ir apgrūtināta, jo gan esošā satiksme, gan uz ielām stāvošās automašīnas to neļauj veikt. Iekškvartālos un stāvlaukumos sniegs tiek krauts uz zaļajām zonām, jo šādu sniega apjomu nav iespējams izvest.

Veikaliem un privātpersonām jārēķinās, ka sniega tīrīšana un izvešana pie šīm ēkām jāorganizē pašiem. Lai organizētu sniega izvešanu teritorijās, kas nav pašvaldībai piederošas, iespējams, piemēram, zvanīt uz pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”. Tālrunis uzziņām: 29122167 (Edvīns Paipals).

Līdz šā gada 5.janvārim sniegs izvests:

Ostgalā: Karlīnes ielā (2 reizes), Līvu ielā; Austrumu ielā; Kapteiņu ielā (2 reizes); Prinču ielā; Kalna ielā; Znotiņu ielā un daļēji Kr.Valdemāra ielā), Vecpilsētā (Skroderu ielā (2 reizes), Užavas ielā (½ ielas); daļēji Pils ielā; daļēji Maiznieku ielā; Tirgus ielā (½ ielas); Skolas ielā (½ ielas); Zvanu ielā un Skārņu ielā

Pilsētas centrālajā daļā: Strēlnieku ielā (½ ielas); Saules ielā pie Ventspils Profesionālās vidusskolas; Kuldīgas ielā pie Kultūras centra; Jūras ielā pie Domes; Rīgas ielā pie 4.vidusskolas

Pārventā: Stendes ielā; Spāres ielā; Klusajā ielā un Popes ielā

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: