Policijas prognozes liecina, ka šogad arī Latvijā varētu parādīties jauna un ļoti bīstama narkotiskā viela - parametoksiamfetamīns, kura izcelsmes valsts ir Ķīna.

Tur šī viela ir legāla, lai gan visur Eiropā jau iekļauta aizliegto vielu sarakstā un, piemēram, Norvēģijā, jau prasījusi deviņu cilvēku dzīvības.

Kā skaidro Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins, šī jaunā narkotiskā viela Latvijā vēl nav parādījusies, un maz ticams, ka tā varētu šeit kļūt īpaši populāra, bet mūsu valsti varētu izmantot kā tranzītvalsti. Šīs vielas, kas ir gan tabletēs, gan pulverī, iedarbība esot ilgstoša. Proti, narkomāns, to apēdot, gaida drīzu iedarbošanos, bet, to nesagaidījis, ieņem vēl vienu devu. Tad cilvēkam paaugstinās ķermeņa temperatūra - no 41 līdz pat 46,6 grādiem, un cilvēks vienkārši "sadeg".

No šā gada 1.janvāra aizliegto vielu sarakstā arī tiks iekļauta vēl viena jauna viela - sintētiskā marihuāna jeb JWH. Tas ir augu izcelsmes produkts, ko apmiglo ar sintētiskajām narkotikām. Latvijā viens grams šīs vielas maksā ap 10 latu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: