Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā svinīgā pasākumā tika parakstīts līgums par magnētiskās rezonanses iekārtas iegādi ERAF projekta “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” īstenošanas ietvaros.

Pasākuma laikā ar ieskatiem par Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas attīstības plāniem dalījās Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, anesteziologs, reanimatologs un Saeimas deputāts Gundars Daudze un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis. Savukārt ar jaunās magnētiskās rezonanses iekārtas izmeklējumu iespējām iepazīstinās atklātā konkursa uzvarētāja un iekārtas piegādātāja SIA "Arbor Medical Korporācija" valdes locekle Dace Rātfeldere.

Ventspils slimnīca iegādāsies uzstādīs magnētiskās rezonanses iekārtu PHILIPS Ingenia 1.5T ar magnētiskā lauka stiprumu 1.5 T (teslas). Jaunā iekārta būs pilnībā digitalizēta, ar universālu komplektāciju, kas nodrošinās izmeklējumus ar visām pieejamajām modernākajām izmeklēšanas metodēm – specializētas, ļoti augstas kvalitātes programmas neiroloģijai, kardioloģijai, ķirurģijai, traumatoloģijai un citām specialitātēm. Pateicoties unikālajām tehnoloģijām, izmeklējuma veikšana būs ar daudz augstāku izmeklējuma kvalitāti, kas ir īpaši būtiska onkoloģisko slimību agrīnai diagnostikai, kā arī dažādu asinsvadu, galvas, mugurkaula, vēdera un citos izmeklējumos.

ERAF projekta piešķirtā finansējuma ietvaros Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca plāno būtiski modernizēt diagnostikas nodaļu, nomainot pašreizējās iekārtas, kuras kalpojušas jau 10 gadus pret jaunām, mūsdienīgām iekārtām. Jau 2018. gada pirmajā pusē plānots iegādāties arī jaunu ultrasonogrāfu, rentgenu, mamogrāfijas un endoskopijas iekārtas.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Nah Nahs. 28.11.2017, 15:16:30

    Un ko tas viss dos?
    Rindas uz valsts apmaksātajiem izmeklējumiem taps mazākas?
    Vai pašvaldība nevar atļauties "uzsaukt" dārgākos izmeklējumus iedzimtajiem ventspilniekiem,kuri te visu mūžu nodzīvojuši?

  • 0
    karlito 28.11.2017, 19:02:44

    Piekrītu Nah Nahs.Galvenais lai cilvēks sagaida savu rindu,lai nesanāk tā,ka viņam vairs nekas nevar palīdzēt..

  • 0
    Nif nifs 29.11.2017, 09:12:11

    Labāk, lai ir vismaz iespēja aiziet uz to rezonansi par maksu, nekā ja nav vispār iespēju tikt klāt.

  • 0
    asd. 29.11.2017, 16:40:06

    Jā,Lembergs lielījās,ka Ventspilī viss pārāks,nekā Rīgā,tas attiecas uz uguņošanas lādiņu diametriem.
    Bet kāpēc MR aparātu tik švaku iegādājas,nevis 3,0T???
    http://ars-med.lv/2016/02/magnetiskas-rezonanses/

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 01.12.2017, 13:14:42

    PHILIPS Ingenia 1,5T magnētiskās rezonanses iekārta ir unikāla ar dStream tehnoloģiju, pilnībā digitāla magnētiskās rezonanses iekārta. Neskatoties uz to vai iekārtai ir 1,5T vai 3T, būtiskākais ir tajā, kādas izmeklējumu iespējas šī iekārta nodrošina, tas atkarīgs no detektoru daudzuma kuri nodrošina dažādu orgānu izmeklējumus. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas izpētes procesā ir izvēlējusies augstas klases iekārtu ar iespējami plašāko programmatūru jeb dažāda profila izmeklējumiem, kā piemēram neiroloģijas, kardioloģijas, ķirurģijas, traumatoloģijas un citām slimībām.

    Visā Eiropā vispieprasītākā magnētiskās rezonanses iekārta reģiona slimnīcās ir ar 1,5T, savukārt 3T iekārtas tiek iegādātas konkrēta profila slimnīcās. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir saņēmusi saskaņojumu no Veselības ministrijas par iekārtas piegādi, vadoties pēc Pasaules bankas veiktā pētījuma.

  • 0
    krusttēvs vilhelms 30.11.2017, 00:23:33

    Magnētiskā rezonanse ļoti vērtīga iekārta- vēl vērtīgāk būtu,ja pareizi uzstādītu diagnozes un prasmīgi spētu nolasīt. Jo pagaidām nāk sliktas atsauksmes. Daudze atvilkts no Rīgas saeimas deputāta amata ,tagad ārstē . Uzmanīgi tikkkk.....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: