Vecāku vēlme savām atvasēm sarīkot priecīgus un gaišus svētkus Ventspilī nav gājusi mazumā. Turklāt, sniega kupenas radījušas īpaši noskaņu un pasākumu vadītājiem darba pilnas rokas. 

Svētku rīkotāji, vadītāji un tie, kas šajā laikā ieraduši iejusties rūķu, zaķu, kaķu un Ziemassvētku vecīša ādā, apliecina, ka lielāko prieku sagādā mirdzums bērnu acīs. Darba vietās svinēšana un korporatīvās ballītes gan gājušas mazumā un daudzi izvēlējušies klusus svētkus. Savukārt, bērniem, it īpaši tiem, kas iesaistījušies ansambļos, deju kolektīvos un citos ārpusklases pulciņos, decembra pēdējās nedēļas paiet vienos svētkos. Viņi ne tikai koncertē skolās un kultūras namos, bet arī tos pašus Ziemassvētku vecītis apciemo vairakkārt.

Ieva Grēgere, kas vada un organizē pasākumus Ventspils bērnu centrā Karamele stāsta, ka vecāki ļoti aktīvi organizē svētkus savām atvasītēm. „Darba netrūkst, trūkst vien laika,” viņa atklāj. Svētku svinēšanai gan ar jautrām un sportiskām aktivitātēm, gan liriskās noskaņās, organizējas dažādi kolektīvi. Ieva Grēgere, pulcējot bērnus uz praktiskām, sportiskām un draiskām aktivitātēm lauku pirtiņā Sārnatē, īstenojusi tādu kā ģenerālmēģinājumu. Nākamajā gadā arī bērniem, kuriem nav iespējas izbaudīt baltos svētkus pie vecmāmiņām vai radiem laukos, Sārnatē tas būs iespējams. Ievai tas bijis ļoti emocionāls brīdis, kad devušies pa piesnigušām takām meklēt rūķus, cepuši pankūkas un darījuši citas, praktiskus laiku sētas darbiņus. 

Savukārt, Solvita Pleinica, kas kopā ar brāli Ralfu šogad kā Ziemassvētku vecītis un rūķis apciemoja daudzas Ventspils ģimenes, ir gandarīta, par bērnu talantiem. Tie spēlē dažādus instrumentus un samācījušies garus, nedzirdētus dzejoļus. Tāpat esot bijis jauki vērot, ka ģimenē tiek veidotas un koptas svētku tradīcijas. Bērni sākumā pret vecīti un rūķi jūtot bijību un atklājot savus nedarbus. „Neesot vērts slēpt, vecītis jau tāpat zinot,” smejas Solvita. Dienās starp svētkiem sanāk vairāk laiks atpūtai, bet jau Vecgada vakarā un Jauna gada dienās, atkal draugu pulciņu un ģimeņu apmeklējumi sekos viens otram.

Z/s Demora īpašniecei Gelintai Egendorfai šis gads arī ir īpašs. Laika apstākļi pirmo reizi pēdējo gadu laika dod iespēju bērītim vilkt kamanas. Gelinta Ziemassvētku vecīti kamanās aizvizinājusi uz vairākām mājām. Tas bijis īpašs pārsteigums gan mazajiem, gan pieaugušajiem. Arī paši Ziemassvētki vecīši Gelintai atzinušies, ka jutušies kā īstāki vecīši nekā citus gadus Šī pārsteiguma meistari lielākoties bijuši turīgi vecvecāki, kas vēlējušies sagādāt prieku savām mazajām atvasītēm.

Izbaudīt braucienu kamanās vēl nav par vēlu. To var izdarīt gan z/s Demora, kur tāda pasakaina pasākuma cena ir 10 LVL stundā. Taču braucienu var pasūtīt uz kādu īpašu, sev vēlamu vietu. Tad cena atkarīga no attāluma. Vizināties kamanās varēs arī Vecgada vakarā pie Lemberga hūtes.

Savukārt Kultūras centra darbiniekiem pēc trakā Ziemassvētku maratona, šajās dienās mazs atelpas brīdis, kuram sekos jau ierastā Vecgada balle.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: