“Jūras vārti” gšodien plkst. 19.00 ikvienu aicina apmeklēt Latvijas rokenrola karaļa Pete Anderson un grupas “The Swamp Shakers” koncertu “Vecgada Rockabilly”.

Grupas enerģiskie rokenrola ritmi garantē, ka mierīgi nosēdēt nevarēs neviens! Rockabilly ir emocionāli piesātināts, enerģisks un ārkārtīgi pozitīvs, pats autentiskākais agrīnā rokenrola paveids. Tā saknes meklējamas Amerikas 50. gados. Šī mūzika ir izteikti ritmiska, reizē arī ļoti melodiska, visnotaļ gaiša un pozitīva.

Tā bija dumpinieciska jauniešu mūzika, kad 50. gadu jaunatne gribēja radīt kaut ko savu, kas viņiem arī ir sanācis, sapludinot melno „rhythm’n’blues” mūziku ar balto „country & western” un „hillbilly”.  Tieši Rockabilly ir pamats visai mūsdienu rokmūzikai visā tās daudzveidībā. Šī mūzika nevar nevienu atstāt vienaldzīgu, tā ir domāta dzīvespriekam par spīti visām mūsu grūtībām.

The Swamp Shakers” ir jauna grupa, kas ir izveidota 2009. gada pavasarī, piepildoties Pita sen lolotam sapnim par īstenās šī stila grupas izveidošanu. Rockabilly stilam obligāts instruments ir nevis basģitāra, bet gan „slap”-kontrabass, un to ir iemācījusies un virtuozi spēlē Pita sieva Anna. Pārējie grupas dalībnieki ir divi talantīgi jaunieši: ģitārists Jānis Kalniņš (Johnny Hill), kas pirmais Latvijā ir apguvis tikai šai mūzikai raksturīgo ģitāras spēlēšanas tehniku un bundzinieks Jānis Derums (Herka).

Grupai, kaut gan tā eksistē tikai nedaudz vairāk par pusotru gadu, jau 2010. gada martā bija koncerttūre pa Somiju, kur tā uzstājās kā Nokia Rockabilly festivāla galvenā zvaigzne un Helsinku prestižajā džeza klubā „Storyville”. 2011. gada februārī grupa dosies tūrē pa Norvēģiju, bet jūnijā tā piedalīsies lielākajā Eiropas Rockabilly festivālā „Rockabilly Rave” Lielbritānijā.

Grupa spēlē gan Rockabilly klasiku, gan pašu komponētas dziesmas, kas ir radītas tādā pašā Rockabilly garā. Koncertā būs dzirdami arī liriski gabali. Biļetes uz koncertu var iegādāties t/n “Jūras vārti” kasē un visās “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās, cena – Ls 5,00 un 6,00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: