Ventspilī Eiropas Sociālā fonda projektā "Darba praktizēšana ar stipendiju" novembrī strādāja 321 bezdarbnieks.

Laikā no 2009.gada 15.septembra līdz 2010.gada 30.novembrim Ventspils dome sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Ventspils filiāli atbalstījusi ESF līdzfinansētā projekta "Darba praktizēšana ar stipendiju" pasākumu īstenošanu.

Šajā laikā Ventspils pilsētas dome izveidoja 729 jaunas darba praktizēšanas vietas. Iespēju strādāt ar 100 latu stipendiju pavisam izmantojuši 1040 bezdarbnieki. Šādai kadru mainībai ir dažādi iemesli, piemēram, neattaisnoti kavējumi, alkohola lietošana, veselības stāvoklis, kā arī pastāvīga darba atrašana.

2010.gada novembrī Ventspils pilsētā tika izveidotas 27 jaunas darba praktizēšanas vietas. Līdz ar to novembrī aktuālais darba praktizēšanas vietu skaits sasniedza 253. Savukārt darba praktizēšanā tika iesaistīts 321 NVA Ventspils filiāles norīkotais bezdarbnieks, kas nostrādāja 42780 stundas.

83,8% no norīkotiem bezdarbniekiem iesaistīti pašvaldības iestādēs, no tiem 31,6% veica Ventspils pilsētas teritorijas labiekārtošanas darbus "Komunālajā pārvaldē", tajā skaitā ielu un parku sakopšanas darbus, 29,7% - veica palīgdarbus Ventspils muzejā, Kultūras centrā un izglītības iestādēs, 38,7% - palīgdarbus sociālajā aprūpē. Savukārt 16,2% no norīkotiem bezdarbniekiem veica palīgdarbus nevalstiskajās organizācijās.

Bezdarbnieki saņem stipendiju 100 latu apmērā par darba praktizēšanu mēnesī, no kuras netiek veiktas sociālās iemaksas. Darba praktizēšanas īstenošanai 2010.gada novembrī bezdarbnieku ikmēneša stipendijām no Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts budžeta finanšu līdzekļiem izlietoti Ls 25 657.

Laikā no 2009.gada 15.septembra līdz 2011.gada 31.decembrim Ventspils pilsētas pašvaldība šajā projektā nodrošina 737 no jauna izveidotas darba praktizēšanas vietas, kas radīs sociālo labumu sabiedrībai. Projektā iespējams iesaistīties bezdarbniekiem, kas vairs nesaņem bezdarbnieka pabalstu. Līguma slēgšanas termiņš ir no divām nedēļām līdz sešiem mēnešiem. Stipendiātu darbu pašvaldībā koordinē koordinatori un darba vadītāji.

Ventspilī ar bezdarbnieku palīdzību plānots veikt vides sakopšanas darbus, tajā skaitā, sakopt Jūrmalas parku, Piejūras Brīvdabas muzeja teritoriju, Sveikaļu kapu rajonu, Ventas labo un kreiso krastu, Staldzenes rajonu, kā arī aprūpēt vecus cilvēkus.

Leta

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: