Šonedēļ pabeigti āra trenažieru uzstādīšanas darbi uz pašvaldības īpašumā esošās zemes daudzdzīvokļu māju iekšpagalmā Katoļu ielā 34A.

Iekšpagalmā Katoļu ielā 34A tika ierīkota apgaismota sporta zona ar četriem āra trenažieriem, kas paredzēti galvenajām ķermeņa muskuļu grupām – rokām, kājām, mugurai un viduklim. Blakus uzstādīts soliņš un izveidoti zaļie apstādījumi, zem trenažieriem ieklāts 180 m2 bruģakmens segums. Trenažieri tika uzstādīti blakus 2011. gadā izbūvētajam bērnu rotaļu laukumam, lai ar sportiskām aktivitātēm šeit varētu nodarboties bērnu vecāki un citi aktīva dzīvesveida piekritēji.

Trenažieru laukums tapis pateicoties iedzīvotāju lūgumam pagalmā izveidot sportisku zonu, kur būtu iespējams veikt sportiskas aktivitātes. Tagad āra trenažieru laukums ir gatavs lietošanai un iedzīvotāji ir laipni gaidīti to izmēģināt un lietot. Tā uzstādīšana izmaksāja 10 000 eiro.

Kopā Ventspilī āra trenažieri pieejami 12 vietās – tie uzstādīti daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, pilsētas parkos un skvēros, kā arī pludmalē.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    Guantanamo 25.07.2017, 13:37:56

    Ir vispar izpetits kada ir noslodze šiem trenazieriem videji dienā. Domāju labi ja 20 minutes uz visu parku. Nu nav vinji vajadzigi, bet maksa 10 000 euro?? Un cik vel uztureshana

  • -3
    Deniss 25.07.2017, 16:24:42

    Ahahah piekritu pa visu pilsētu šie trenažieri.Vienkarši nevar neko oriģinalo izdomat ehh...

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 27.07.2017, 08:10:02

    Informējam, ka Katoļu ielas 34 A sporta zona tika izveidota pēc iedzīvotāju lūguma - tika savākti vidēji ap 50 iedzīvotāju paraksti. Tieši pagalma dzīvojamo ēku iedzīvotāji nāca klajā ar šo ideju un izteica vēlēšanos par āra trenažieru uzstādīšanu - tagad izveidota atpūtas zona gan bērniem, gan pieaugušajiem.

  • 0
    Nif nifs 27.07.2017, 16:35:39

    Nezinu, kā šajā sētā, bet citās, kur Komunālie sakārtojuši iekšpagalmus, katastrofāli trūkst iespējas pieslēgt velosipēdus. Piemēram, vajag uzskriet uz dzīvokli uz brītiņu, bet pieslēgt nav kur - nes vien augšā un atkal lejā... piemēram, par pagalmiem Aleksandra ielā, kurus tikko uztaisīja.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 28.07.2017, 14:35:55

    Skaidrojam, ka daudzdzīvokļu ēkas un to iekšpagalmi Ventspilī dalās divās kategorijās - ir pagalmi, kuros ēka un tai pieguļošā zemes teritorija ir privatizēta un pieder mājas iedzīvotājiem un visas saimnieciskās darbības un apsaimniekošanu veic ēkas pārvaldnieks, un ir arī tādi pagalmi un pagalmu daļas, kas ir koplietošanas teritorija un tās pieder Ventspils pašvaldībai, kura veic labiekārtošanas darbus pēc iedzīvotāju iniciatīvas vai nepieciešamības, un labiekārtošanas būvdarbu pasūtītāju funkcijas veic p/i "Komunālā pārvalde".

    Veloturētājus pie privatizētām daudzdzīvokļu dzīvojamām ēkām var uzstādīt tikai ēku pārvaldnieki, jo šāda tipa ēkas un to pieguļošā zeme pieder ēkas iedzīvotājiem, ne pašvaldībai.

    Ja Jūs dzīvojat privatizētā dzīvoklī un arī Jūsu dzīvojamā ēka ir privatizēta, aicinām ar šo jautājumu vērsties pie savas mājas apsaimniekotāja ar lūgumu uzstādīt pie ēkas veloturētājus.

  • -1
    Nif nifs 28.07.2017, 15:05:19

    Paldies par atbildi. Bet apsaimniekotājs jau tos turētājus tik un tā neliks zālē pie mājas, tie būs jāliek (ja vispār piekritīs) uz tiem pašiem Komunālās pārvaldes labiekārtotajiem celiņiem, kuri ved līdz pašām mājas ārdurvīm. Neiznāks "bumbošana" no vienas iestādes uz otru?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: