Noslēdzies Latvijas čempionāts virves vilkšanā, kura pēdējā posmā čempiona titulu svara kategorijā līdz 680 kg sev nodrošināja Ventspils Velkonis.

Pēc diviem etapiem pa uzvarai šajā kategorijā bija ventspilniekiem un Saldus vilcējiem, bet izšķirošo cīņu labāk sāka tieši mūsējie. Priekšsacīkstēs Velkonis uzvarēja divos piegājienos un arī finālu sāka ar panākumu, tiesa, jau smagākā cīņā. Otrajā vilcienā ventspilnieki bija pavisam tuvu uzvarai, kad tiesneši abām komandām piešķīra pa piezīmei un lika vilkšanu sākt no jauna. Atkārtotais mēģinājums beidzās ar Saldus komandas uzvaru. Tomēr izšķirošajām piegājienam spēka vairāk bija atlicis mūsējiem, kas minūtes un 19 sekunžu laikā nokārtoja vēl vienu panākumu un arī uzvaru visā čempionātā. Pirmo reizi par Latvijas čempioniem kļuva Arnis Zecmanis, Pāvels Rižiks un Ingus Salmiņš.

Svara kategorijā līdz 720 kg Velkonim bija vajadzīga tikai uzvara, bet saldeniekiem bija jāpaliek ārpus fināla, taču šo plānu īstenot neizdevās, tāpēc nācās samierināties ar otro vietu kopvērtējumā. Līdzīga situācija bija Mix 600 kg grupā, taču jau pēc divām cīņām ventspilnieki pirmo reizi kluba vēsturē izlēma atsaukt komandu no sacensībām – pie pirmās vietas kopvērtējumā tikt vairs nevarēja, bet otrā vieta vairs nebija pazaudējama, tāpēc nebija nekādas jēgas turpināt un riskēt ar traumām.

Latvijā vilcējiem vēl priekšā cīņa par valsts kausu, bet 20. septembrī startēs Eiropas čempionāts, kurā Velkonis pārstāvēs izlasi 680 kg smago komandu konkurencē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: