Vīrietim, kurš tiek turēts aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu 12 gadus vecam zēnām, piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Jau ziņojām, ka 24. jūlijā Valsts policijā tika saņemta informācija no ārstniecības iestādes par to, ka tur ievietots 12 gadus vecs zēns, kuram konstatēti miesas bojājumi. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja tam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs. Uz aizdomu pamata par miesas bojājumu nodarīšanu ir aizturēts zēna patēvs. Vakar tiesa minētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Savukārt bērns šobrīd atrodas medicīnas iestādē un pēc izrakstīšanās no slimnīcas viņam tiks nozīmētas dažāda veida ekspertīzes, tostarp, lai noteiktu iegūto miesas bojājumu laiku un smaguma pakāpi.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -4
    Nah Nahs. 28.07.2017, 16:40:35

    12-gadīgus vēl var mēģināt pērt ar žagariem vai siksnu,tad nopietnus miesas bojājumus nenodarītu.Bet,kas to lai zina,varbūt tie līdzekļi neiedarbojās,un tad cilvēkam nervi uzdeva.Katrā ziņā pāršāva pār strīpu...Līdzjūtība apcietinātajam.

  • -7
    yolo 30.07.2017, 07:38:15

    Lai izaug tādi garā vāji deģenerāti kā tu? Ar sišanu tikai bailes, ne cieņu ieaudzināsi. Starpību starp šīm lietām idioti nesaprot.

  • -5
    keda 30.07.2017, 12:57:12

    Vājprāts vienkārši, un tie 4 plusu licēji arī... Sist tā, ka bērns nonāk slimnīcā ir audzināšana? Pilnīgs idiots, iesaku laicīgi sameklēt kādu speciālistu, kamēr neesi kādu tā saaudzinājis, ka arī nonāc cietumā.

  • -9
    Nif nifs 28.07.2017, 18:00:24

    Šo mē***i gan man nav žēl. No sišanas bērns labāks nekļūs, drīzāk otrādi. Tādi trimpliņi daudzi vīrieši tagad ir, saprātīgā veidā bērnu audzināt un disciplinēt nespēj, tikai ar spēku.

  • -2
    Novadnieks 29.07.2017, 15:40:37

    Neizslēdzu varbūtību,ka apcietināšana arī bija vardarbīga.

  • -1
    Nif nifs 29.07.2017, 15:45:38

    Bērnu izņemšana no ģimenes arī ir emocionāla vardarbība. Īpaši kā nupat tur Rīgā, divi jau guļ...bet rauj projām, kaut pa nakti...visticamāk arī izšķīra.

  • -1
    Novadnieks 30.07.2017, 08:47:34

    Nu tādos kantoros kā bāriņtiesās,probācijas dienestos un vienā otrā citā liekēžu kantorī ,strādā bioloģiski roboti,kuriem cilvēcīgās emocijas nav.Bez loģiskās spriešanas spējām zombēti radījumi.,kuriem ir tikai viens-likums (nav svarīgi,kāds,taisnīgs vai nē).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: