Ventspilī pēdējās dienās ar nelieliem pārtraukumiem sniga un putināja, tāpēc ielas nepārtraukti tika tīrītas un kaisītas.

 

Svētdienas rītā Ventspilī snigšana beidzās, tomēr ielu tīrīšana turpināsies vismaz līdz pirmdienas rītam, jo iepriekšējās dienās sniega sega Ventspilī ir pieaugusi par 20-30 centimetriem, atsevišķās saputinātās vietās pat vēl vairāk.

 
Laika periodā no 23. decembra rīta līdz 26. decembra rītam pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts" sniega tīrīšanas tehnika strādāja nepārtrauktā režīmā. Vidēji dienā strādāja četras smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega stumšanas lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu, kā arī 16 traktortehnikas vienības, bet nakts stundās strādāja četras smagās automašīnas un līdz sešām  traktortehnikas vienībām.
 
Paralēli ielu tīrīšanas darbiem, pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts" tehnikas vienības veica pastiprinātu sniega tīrīšanu uz tilta apļiem, Tilta dārzā, kā arī apkārtējos laukumos, lai ventspilniekiem nodrošinātu iespēju 25.decembrī vērot Ventas tilta atklāšanas pasākumu. Tāpat arī palīdzēts dažādiem Ventspils uzņēmumiem un namu apsaimniekotājiem, tīrot sniegu no dažādas nozīmes laukumiem, iebrauktuvēm un piebraucamiem ceļiem.
 
Smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega stumšanas lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu veic galveno pilsētas ielu brauktuvju attīrīšanu un kaisīšanu ar tehnisko sāli, savukārt traktortehnikas vienības veic mazākas nozīmes pilsētas ielu tīrīšanu, kā arī tīra publiskos stāvlaukumus, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmus, ielu stāvlaukumus un iebrauktuves.
 
Būtiski atzīmēt, ka Ventspilī visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras un atbildīgie darbinieki dežūru laikā regulāri apseko ielu stāvokli. Tas dod iespēju operatīvi reaģēt uz nokrišņu izmaiņām un veikt ielu tīrīšanu uzreiz, tikko tiek konstatēta tāda nepieciešamība. Katru diennakti dežūrrežīmā atrodas trīs smagās specializētās sniega tīrīšanas automašīnas un viena traktortehnikas vienība.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: