Mācītājs JURIS RUBENIS zina, ka nevar otram iedot to, kā nav pašam. Šajā pirmssvētku intervijā teologs atbild uz jautājumiem, kā atrast dodamo un ieraudzīt sevi.

Lai gan šis ir klusais Ziemsvētku laiks, gribu pavaicāt jūsu komentāru par to, kādēļ sinodē par arhibīskapa palikšanu amatā 30% balsotāju teica . 88 cilvēkiem tātad ir pretenzijas. Saprotu, ka tas ir jautājums viņiem, bet tomēr: par ko liecina šāda situācija, kad tik daudz sinodāļu nav apmierināti ar Jāņa Vanaga kalpošanu?


– Sinode ir paudusi savu gribu, un visiem būtu jārespektē vairākuma viedoklis. Tomēr domāju, ka lietas būtība šajā situācijā bija ne tik daudz opozīcija arhibīskapa Vanaga personai, kuru es ļoti cienu, cik baznīcas vadības aparātam, tā kvalifikācijai un kompetencei. Ceru, ka 30% sinodāļu viedoklis liks baznīcas virsvaldes ierēdņiem izdarīt nopietnus secinājumus un veikt nopietnu baznīcas vadības reformu. Arī mums ir nepieciešamas strukturālas reformas, būtiskas izmaiņas vadības personālijās. Ja tas nenotiks, domstarpības turpināsies.

Visu interviju lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: