Personai, kas šonedēļ tika aizturēta saistībā ar kriminālprocesu par naudas piesavināšanos lielā apmērā pašvaldības uzņēmumā "Ventspils siltums", tiks piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Aizturētajai sievietei, kura šodien tiks atbrīvota, tiks noteikta policijas kontrole un aizliegums tuvoties noteiktām personām.

Līdz šim saistībā ar šo kriminālprocesu ir aizturēta viena persona, taču policija pieļauj, ka būs vairāki aizturētie, sacīja Vilemsons.

Personas, kas varētu būt iesaistītas naudas piesavināšanā, var izmantot iespēju pašas pieteikties policijas iecirknī, negaidot policijas ierašanos, norādīja iecirkņa priekšnieks.

Policijai esot savi apsvērumi, kādēļ joprojām netiek atklāts, kas ir aizturētā uzņēmuma darbiniece. Šī persona ir aizturēta un nopratināta, taču policija nekomentē, vai viņa savu vainu ir atzinusi. Vilemsons neprecizēja, kas ir aizturētā persona, vien norādīja, ka tas nav "ne kasieris, ne grāmatvedis", bet ir šī uzņēmuma darbiniece.

Medijos izskanējuši dažādi neoficiāli minējumi, cik liela summa uzņēmumā varētu būt piesavināta. Saskaņā ar vienu no neoficiālajām versijām, tie varētu būt pat 400 000 latu. Vilemsons gan konkrētu summu, kas varētu būt piesavināta, nenosauca, taču piebilda, ka tā esot lielāka par 100 000 latu.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Vilemsons pieļauj, ka izmeklēšanas gaitā aizdomās turamajai personai vai personām varētu inkriminēt arī citus krimināllikuma pantus, tostarp par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Kā ziņots, 15.decembrī aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēts viena Ventspils pašvaldības uzņēmuma "Ventspils siltums" darbiniece.

Aizturēšana notikusi saistībā ar kriminālprocesu, kas sākts aizdomās par iespējamu naudas piesavināšanos lielā apmērā šajā uzņēmumā.

Policijā arī neprecizēja, vai aizdomās turamā persona aizturēta savā dzīvesvietā vai darba vietā.

Lai izmeklētu iespējamo naudas piesavināšanos "Ventspils siltumā", ir izveidota izmeklētāju grupa, pastāstīja Vilemsons.

Arī uzņēmumā "Ventspils siltums" aģentūrai LETA neizdevās uzzināt, kas ir aizturētā persona. "Mēs nekomentēsim neko, kas saistīts ar izmeklēšanas gaitu, jo tas ir policijas darbs," vakar sacīja "Ventspils siltuma" preses sekretāre Inga Aulmane.

Kā ziņots, saistībā ar uzņēmumu "Ventspils siltums" policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Kriminālprocess sākts pēc tam, kad novembra beigās policijā saņemts iesniegums no uzņēmuma vadības.

Ir aizdomas, ka naudas piesavināšanās lielā apmērā pašvaldības uzņēmumā "Ventspils siltums", iespējams, notikusi grupā, un tajā varētu būt piedalījušās trīs personas, kas saistītas ar darbu uzņēmuma kasē, abonentu daļā un grāmatvedībā.

Šādu pieņēmumu vakar preses konferencē izteica Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Ventspils mērs atklāja, ka tieši viņš bijis iniciators pārbaudes veikšanai uzņēmumā. "Man jau ilgāku laiku nepatika tie cipari, kādi viņiem figurē debitoros. Pēc manām domām, tie debitoru apjomi - un palūdzu, lai man iedod salīdzināt ar citām republikas pilsētām, - nebija adekvāti. Citiem vārdiem, pēc manām domām, mums tai situācijai vajadzēja būt labākai, jo objektīvi mums sociālekonomiskā situācija ir labāka, bet tie pārskati radīja, ka viņi ir sliktāki," pastāstīja Lembergs.

12.novembrī izdots rīkojums par pārbaudes veikšanu uzņēmumā. "Pārbaude tika veikta, un tika atklāts, ka pastāv ļoti liela varbūtība, ka trīs darbinieki - tie, kas saistīti ar darbu kasē, ar darbu abonentu daļā un grāmatvedībā, - savstarpēji vienojoties, izzaga naudu, vienkārši sakot," informēja Lembergs.

23.novembrī uzņēmuma vadība uzrakstījusi iesniegumu policijai, bet 29.novembrī tika sākts kriminālprocess par piesavināšanos lielā apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: