Ceturtdien, 1. jūnijā, plkst.13:00 Ventspilī, Talsu ielā 1, tiks atklāts nodibinājuma “SAGGARA” saturīgā brīvā laika centrs ,,AR Rītdienu!” Ventspils bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 29 gadiem.

2017.gada sākumā tika izveidota jauna organizācija - nodibinājums ,,SAGGARA”. Ar Ventspils pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu savu darbību uzsācis saturīga brīvā laika centrs ,,AR Rītdienu!” bērniem un jauniešiem no 6 līdz 29 gadu vecumam. Tā mērķis ir palīdzēt bērniem un jauniešiem no mazaizsargātām iedzīvotāju grupām prast apzināt savus resursus un izmantot tos sava mērķa sasniegšanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā, kā arī mazināt līdzatkarības sekas, paplašināt bērnu redzesloku, sniegt sociāli un pedagoģiski audzinošu atbalstu un veicināt personības attīstību. Nodibinājums ir ieguvis sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

Centra telpās ar bērnu, jauniešu un nodarbību vadītāju atbalstu tika veikts kosmētiskais remonts. Tikko noslēdzās izglītojošais 10 nodarbību cikls vecākiem “,,CAP” - ceļvedis, audzinot pusaudzi”, kuru brīvprātīgi vadīja psiholoģe Kristīne Strazdiņa. Nupat notikušajā Pārventas svētku gājienā piedalījās arī centra bērni, jaunieši un viņu ģimenes. Ir piesaistīti arī ESF fonda projekta ,,Jauniešu garantijas” mērķgrupas trīs jaunieši, kuri 2017.gada jūnijā uzsāks darbu centrā ,,AR Rītdienu!” un būs lieliski un radoši palīgi nodarbību vadītājiem un pedagogiem.

Ventspils pilsētas pašvaldība atbalstījusi arī nodibinājuma “SAGGARA” projektu iedzīvotāju sociālā atbalsta projektu finansēšanas konkursā un piešķīrusi līdzekļus 1497,60 eiro apmērā. Šie līdzekļi tiks izlietoti daudzveidīgām aktivitātēm galdniecības prasmju attīstībai ,vizuālās mākslas, deju un mūzikas nodarbībām.

Kopumā nevalstisko organizāciju atbalstam Ventspils pilsētas pašvaldība novirzījusi līdzekļus teju 370 tūkstošu eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: