Vakar Ventspilī noticis ceļu satiksmes negadījums, kuru izraisījis autovadītājs alkohola reibumā. Lai šo faktu noklusētu, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem tika piedāvāts kukulis.

30.maijā ap plkst. 06:20 Ventspilī, Siguldas ielā 1970.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Volkswagen”, uzbrauca ceļa norobežojošai barjerai, bojājot to. Negadījumā cietušo nav, taču vīrietis transportlīdzekli vadījis alkoholisko dzērienu ietekmē. Vīrietis atteicies no alkohola pārbaudes un vēlējies, lai Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki uz faktu, ka viņš ir alkohola reibumā, “piever acis” , tāpēc piedāvāja likumsargiem kukuli – 400 eiro. Likumsargi vīrieti veduši uz medicīnas iestādi, lai noteiktu alkohola koncentrāciju asinīs, taču arī tad viņš nav rimies un piedāvājis naudu. Nonākot medicīnas iestādē, autovadītājs tomēr piekrita nodot analīzes.

Par ceļu satiksmes negadījumu ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrēšanas protokols, taču par kukuļdošanas faktu – uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 5 gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Pirmais autovadītājs – kukuļdevējs Kurzemē šogad aizturēts Talsos, kurš Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem piedāvāja kukuli 20 eiro apmērā, otrais šogad aizturēts Grobiņas novadā, taču trešais – Saldus novadā un abos gadījumos transportlīdzekļu vadītāji piedāvāja likumsargiem kukuli 50 eiro apmērā. Visi transportlīdzekļu vadītāji tika apturēti par ātruma pārsniegšanu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Novadnieks 31.05.2017, 14:44:53

    Izlasot tēmas tekstu,sapratu,ka nekāda kukuļdošana nav bijusi,bet gan ir bijis mēģinājums iedot kukuli.Lūgums iztikt bez interpretācijām,jo tāds likumpārkāpums nav tas pats kā pačurāt publiskā vietā.

  • 0
    Milda Kušš 02.06.2017, 21:29:11

    nubet viš tak zin ka ment i bomž,labs cilvēks gribēj palīdzet

  • 0
    reku 03.06.2017, 08:50:01

    Laikam kruķi tapuši plēsonīgāki,ja jau 400 ērekļi (uz diviem?) par maz...
    Kādreiz pietika ar piecīti (tiesa,tad 5 lati bija vērtīgāki).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: