Turpinot pilsētas ielās horizontālo apzīmētāju uzklāšanas darbus, šonedēļ atjaunots ģimenes autostāvvietu marķējums. Šādi marķētas autostāvvietas pilsētā atrodamas jau 23 publiskajās autostāvvietās.

Ģimenes autostāvvietas ierīkotas tādos publiskos auto stāvlaukumos kā Dienvidu mola auto stāvlaukums; stāvlaukumā pie Pludmales akvaparka; pie Ventspils galvenās pludmales; pie abām bērnu pilsētiņām; Renķa dārza auto stāvlaukumā; pie sporta centriem; Ventspils Piedzīvojuma parka stāvvietā; pie kuģīša "Hercogs Jēkabs" piestātnes; stāvlaukumā pie Ventspils tirgus; Kuldīgas ielā pie A/S "Swedbank" un citviet pilsētā.

Šīs autostāvvietas izvēlētas tā, lai ģimenei vienmēr nodrošinātu vietu auto novietošanai, novēršot ilgstošu braukāšanu pa auto stāvlaukumu, meklējot piemērotu un brīvu vietu, kā arī padarītu ērtāku un drošāku pārvietošanos no automašīnas līdz blakus esošam objektam, piemēram, lielveikalam, vai gājēju celiņam.

Šāds marķējums nav noteikts Ceļu satiksmes noteikumos, līdz ar ko tā neievērošana nav sodāma, tomēr pašvaldība cer uz iedzīvotāju godprātību, lai turpmāk ģimenēm ar maziem bērniem nodrošinātu papildu ērtības un padarītu Ventspils pilsētvidi ģimenei draudzīgāku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: