Aizvadīts jau trešais basketbola trenera Raita Silarāja vārdā nosauktais 3x3 basketbola turnīrs, kas šogad divās vecumu grupās kopumā pulcēja 26 komandas.

Vecākajā jeb OPEN grupā startēja 20 komandas, kuras tika iedalītas divās grupās, bet četras labākās no katras kvalificējās ceturtdaļfinālam. Trīs no četrām ceturtdaļfināla spēlēm izvērtās ļoti spraigas, tomēr galotnēs lielu pārsteigumu nebija - komandas, kuras jau grupu turnīrā demonstrēja pietiekami pārliecinošu sniegumu, arī iekļuva pusfinālā. Vietējā komanda Levina saites pusfinālā cīnījās pret pagājušā gada čempioni Skrt Skrt, kas ļoti saspringtā spēlē tomēr izrādījās pārāki un uzvarēja 11:8. Otrajā pusfināla pārī Latvijas ielu basketbola laukumos ļoti rūdītā un panākumiem bagātā komanda Armet ar diviem LBL spēlētājiem sastāvā nodemonstrēja ļoti kvalitatīvu sniegumu spēles otrajā daļā un pieveica komandu Pavasaris 11:6, kas pārliecinoši aizvadīja grupu turnīru un tika uzskatīti par vienu no favorītēm cīņā par titulu.

Spēlēs par medaļām intrigas īsti nebija. Cīņā par trešo vietu Levina saites ar rezultātu 11:5 pieveica Pavasari, bet lielajā finālā Armet bez lielām grūtībām uzveica Skrt-Skrt – 15:6. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts uzvarētāju pārstāvis Kārlis Lasmanis.

Open grupa
1. vieta Armet (Gatis Justovičs, Kristaps Pļavnieks, Kārlis Lasmanis, Mārtiņš Zemturis)
2. vieta Skrt-Skrt (Gints Zomerfelds, Eduards Ceplis, Jānis Ramšs, Roberts Tučs)
3.vieta Levina saites (Jānis Andersons, Andris Kovaļevskis, Jurģis Ozols, Klāvs Šilbergs)

U15 grupā startēja 6 komandas, kas vispirms izspēlēja apļa turnīru, noskaidrojot četras pusfināla dalībnieces - Melnās panteras, Grauzdiņi, Pārventa un komanda no Saldus Džo.

Par uzvarētājiem kļuva ventspilnieku komanda Grauzdiņi, finālā pieveicot Pārventu, bet spēlē par trešo vietu pārāki izrādījās ciemiņi no Saldus, komanda Džo. Milzīgas uzslavas par neatlaidīgu cīņu un drosmi 4. vietas ieguvējām, vienīgajai meiteņu pārstāvētajai komandai turnīrā Melnās panteras!

U15 grupa
1. vieta Grauzdiņi (Armands Tervits, Edgars Borherts, Ričards Cars, Kārlis Liekmanis)
2. vieta Pārventa (Artūrs Ziemanis, Maksims Nazarovs, Alans Juskovičs)
3. vieta Džo (Roberts Jansons, Matīss Pauls Zīrups, Robins Daļeckis, Reinis Umbraško)

Turnīra laikā notika arī 3 punktu konkurss, kurā par uzvarētāju kļuva Jūrmala/Fēnikss basketbolists un bijušais ventspilnieks Uģis Pinete. Pasākuma laikā notika arī dažādi konkursi skatītajiem un arī Latvijas vadošo basketbolistu spēļu kreklu izsole, par ko īpašs paldies jāsaka Jānim Strēlniekam, Jānim Timmam, Dairim Bertānam un Kristapam Porziņģim. Izsolē iegūtie līdzekļi tika nodoti bērnu krīzes centram Cimdiņš sporta inventāra iegādei.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ozols 06.06.2017, 12:31:45

    Silarājam visu cieņu, paldies Raiti ! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: