Lai atbalstītu seniorus un personas ar invaliditāti, kuriem vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ pastāv risks nonākt bezpalīdzības stāvoklī, pašvaldība sadarbībā ar biedrību “Latvijas Samariešu apvienība” piedāvā sociālo pakalpojumu “Drošības poga”.

Pakalpojums nodrošina nepārtrauktas saziņas iespējas, sniedz informatīvu atbalstu un palīdzību 24 stundas diennaktī.

Drošības poga ir pakalpojumu komplekss jeb unikāla palīdzības sistēma, kurā īpaši izstrādāta moderna tehnika tiek apvienota ar neatliekamās palīdzības, psiholoģiskā atbalsta un aprūpes elementiem. Palīdzību var lūgt un saņemt tieši tad, kad tā ir nepieciešama 24 stundas diennaktī un 7 dienas nedēļā, bez brīvdienām un svētku dienām.

Saņemot izsaukuma signālu, tiek organizēta palīdzības sniegšana - ja nepieciešams, izbrauc uz klienta dzīves vietu, kā arī iesaista speciālos dienestus: ātro palīdzību, ģimenes ārstu, ugunsdzēsējus, policiju, sociālos darbiniekus.

Drošības poga ļauj cilvēkam būt aktīvam, nezaudēt dzīves kvalitāti, turklāt tā ir drošība arī visai ģimenei - tā ir lieliska iespēja bērniem turpināt strādāt un dzīvot bez uztraukuma, jo viņi var justies droši par saviem vecākiem, vecvecākiem un citiem tuviniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    Nif nifs 18.05.2017, 09:30:53

    Nekas nav teikts par apmaksu. Vai to var saņemt vien tiem, kuriem attiecīgi dienesti piešķir, vai arī par samaksu iespējams saņemt šo pakalpojumu katram, kurš vēlas. Nepilnīgi sniegta informācija.

  • 0
    domāju 18.05.2017, 09:35:02

    Drošības poga jau ir gadiem... Maksas pakalpojums.

  • -2
    Ventspils Sociālais dienests 18.05.2017, 15:21:50

    Lai nodrošinātu šī pakalpojuma pieejamību, vientuļiem pensionāriem, vientuļām personām ar invaliditāti, kuri pilnībā nespēj sevi aprūpēt un kuru ienākumu līmenis pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz EUR 266,76(neskaitot piemaksu pie pensijas), ja ģimenes ārsts izsniedzis izziņu, ka veselības stāvokļa dēļ nepieciešama aprūpe mājās, pašvaldība šo sociālo pakalpojumu apmaksā 100% apmērā.

    Lai saņemtu pašvaldības apmaksātu pakalpojumu, jāvēršas Sociālajā dienestā, ar personu apliecinošu dokumentu, ģimenes ārsta izziņu un iesniegumu, kurā norādīta problēma un tās vēlamais risinājums. Personas, kurām ir pārvietošanās grūtības, pakalpojuma nepieciešamību var pieteikt arī zvanot Sociālajam dienestam pa tālruni 63601203.
    Šogad, lai nodrošinātu sociālo pakalpojumu “Drošības poga”, ir iedalīti līdzekļi 3780 eiro apmērā un plānots, ka to saņems 15 ventspilnieki.

  • 0
    Novadnieks 18.05.2017, 15:47:27

    Tādu pogu vajag tiem nabagiem,kuriem no retas ēšanas var iestāties ģībonis,jo, ja likumā noteiktā kārtībā samaksā visus komunālos un pārējos valsts reketieru noteiktos maksājumus,tad pārtikai naudas nepietiek.Ja cilvēks no bada sāk ģībt,tad ,iespējams var iestāties nāve un šāda poga var noderēt.

  • 0
    Anželika Jurševica 19.05.2017, 10:57:24

    Labdien !
    Sociālais pakalpojums "Drošības poga" ir domāts senioriem, cilvēkiem ar invaliditāti un funkcionāliem traucējumiem kritiskā situācijā, piemēram, kad persona ir nokritusi un nespēj saviem spēkiem piecelties vai viņai palicis slikti ar sirdi, vai atgadījies vēl kas cits, bet nav neviena, kas varētu palīdzēt, atliek tikai nospiest signālpogu uz aproces vai kulonā. Zvanu centra operators nekavējoties saņems signālu par to, ka ir nepieciešama palīdzība.
    Šis pakalpojums ir domāts tikai uz konkrētu, kritisku brīdi.
    Tas nespēj aizvietot aprūpes mājas pakalpojumus, kas ir ļoti, ļoti nepieciešami daudziem cilvēkiem ar invaliditāti, smagām saslimšanām, senioriem, kas objektīvu apstākļu dēļ nevar sevi aprūpēt.

  • -1
    ozols 19.05.2017, 11:02:02

    Izniedziet Lembergam pog.Tas viņam patreiz noderēs .

  • -1
    Anželika Jurševica 19.05.2017, 11:04:45

    Interesanta sakritība - šis raksts parādījās vienu dienu pēc manas tikšanās ar senioriem un mana stāstijuma par dažādiem sociāļiem pakalpojumiem, kas vēl būtu nepiciešami mūsu pilsētā, lai uzlabotu šo cilvēku dzīvi.
    Būšu pateicīga, ja nedzēsīsiet šo manu komentāru, jo svarīgākais - KOPĀ rast risinājumu daudziem sociāļiem jautājumiem, tā lai mums pilsētā vairāk un vairāk tiek risinātas cilvēku sociālās problēmas arī ne tikai pabalstu veidā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: