Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.maija plkst. 6.30 līdz 23.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu un četrus uz glābšanas darbiem.

Ventspils novada Vārves pagastā dega uz dūmvada izveidota stārķa ligzda. Stārķa ligzda atradās uz divstāvu dzīvojamās mājas dūmvada - saimnieki bija iekurinājuši krāsni, kā rezultātā visticamāk ligzda aizdegusies. Ugunsdzēsēji glābēji ar izbīdāmo kāpņu palīdzību uzkāpa uz jumta un ar darbarīku palīdzību novāca gruzdošos zarus no jumta. Tāpat tika pārbaudīti arī bēniņi, bet tur degšana netika konstatēta.

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē reģistrēts viens kūlas ugunsgrēks Zvaigžņu ielā Ventspilī, kur dega pērnā gada zāle 400m2 platībā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Nif nifs 23.05.2017, 13:17:10

    Nu, un stārķēni? Dzīvi? Pirms kādiem gadiem bija tepat Latvijā gadījums, kad viens cilvēks šitā speciāli stārķēnus nobeidza, kurinot, lai skurstenis kūp...tādējādi gribēja stārķu ligzdu no turienes dabūt prom.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: