Ventspils brīvostas pārvalde Rīgā parakstīs sadarbības līgumu ar Ķīnas un Baltkrievijas industriālo parku "Lielais akmens", preses konferencē informēja Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs, Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kā skaidroja Lembergs, Ventspils osta ir ieinteresēta šajā sadarbībā, jo "tas ir milzīgs industriālais parks, ko Ķīna jau būvē pie Minskas, - tas ir miljardu vērts projekts, un Ķīna to veido kā galveno atbalsta vietu Eiropā."

"Mēs ceram, ka viens no loģistikas virzieniem no Minskas varētu būt Ventspils un tālāk uz Skandināviju. Pie tā mēs strādājam," turpināja Ventspils mērs.

Vaicāts, ko tieši paredz sadarbības līgums, Lembergs skaidroja, ka tā mērķis esot veidot sadarbību loģistikā. "Iespējams arī, ka viens no industriālā parka atzariem varētu tikt izvietots Ventspilī, kas te gatavotu produkciju, to komplektētu, attiecīgi iepakotu un sagatavotu tirgum Skandināvijā," pieļāva Ventspils mērs.

"Mēs ļoti intensīvi strādājam pie tā, lai Ventspilī ienāktu kāds rūpniecības uzņēmums, kas piederētu ķīniešiem. Tas mums ir stratēģiskais plāns, jo ir vajadzīgs "dzīvs" ķīnietis ar "dzīvu" ķīniešu uzņēmumu. Mēs esam pārliecināti, ka esam labi, - to atzinis arī "Financial Times" [pētījums], un to atzīst investori, bet vienmēr ir labi, kad skaidrā ķīniešu valodā to pašu pasaka arī ķīnietis ķīnietim," rezumēja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: