Pēc nodokļu reformu pieņemšanas nākamajiem svarīgākajiem jautājumiem valdības dienaskārtībā ir jābūt reformām izglītībā un veselībā, šādu viedokli "Latvijas Avīzē" paudis Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Gan izglītības, gan veselības nozare lielākoties saskaras ar finansējuma problēmām, tāpēc šobrīd svarīgākais ir pieņemt tos lēmumus, kas attiecas uz nodokļu reformu. Tā ir problēma, par kuru runā visi uzņēmēji, - viņi nav gatavi investēt Latvijā, ja nezina, kas sagaida nākotnē. Tagad, kad nodokļu reformas pamatnostādnes valdībā ir apstiprinātas, būs jāķeras klāt nākamajiem jautājumiem un pirmkārt - pie izglītības un veselības reformas," sacījis politiķis.

Vējonis uzsvēris, ka kategoriski iebildīs pret tehnisku naudas piešķiršanu jebkurai jomai, ja nebūs skaidrs, kā tiek izmantota esošā nauda nozarē kopumā. "Jautājums ir - cik sistēma pati gatava mainīties? Kad mēs sākam runāt par reformām, uzreiz jūtams, ka mainīties neviens negrib, tiek piemeklēti dažādi argumenti, lai atliktu lēmumus," vērtējis prezidents.

"Es esmu ticies ar mediķu arodbiedrības pārstāvjiem, un par šiem jautājumiem esam runājuši. Asociācijai ir pretenzijas par atalgojuma jautājumu. Tas ir budžeta ieņēmumu jautājums, tātad risinājums ir jāmeklē kopā ar Veselības un Finanšu ministrijām. Prezidents nevar ietekmēt to, kam palielināt algu un kur budžetā ņemt līdzekļus šim mērķim. Valdība jau tuvākajā laikā iepazīstinās ar savu piedāvājumu, kā tiks paaugstināts finansējums veselības nozarei, no kā daļa, protams, tiks novirzīta ari mediķu algām," piebildis Vējonis.

Vējonis atzinis, ka pašvaldību vēlēšanas ietekmē lēmumus par reformām partijas neesot bijušas gatavas pieņemt. Viņš gan ir pārliecināts, ka šī tendence tiks pārtraukta, lai arī nākamais ir Saeimas vēlēšanu gads. "Premjers jau ir parādījis, ka gatavs rīkoties apņēmīgi. Esmu pārliecināts, ka lēmumi no valdības puses būs."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: