Ventspils poliklīnikā pieejama medicīniskā teipošana. Šo metodi izmanto, lai mazinātu sāpes, iekaisumu, regulētu muskuļu tonusu, koriģētu stāju, kā arī citos gadījumos.

Teipošanas galvenais uzdevums ir veicināt ķermeņa pašatveseļošanās procesus. Teips ir dabīga materiāla lente, ko līmē uz ādas un kuras īpašības ir līdzīgas ādas īpašībām. Teips ir ūdensnecaurlaidīgs, taču vienlaikus tā dabīgais materiāls ļauj ādai elpot.

Medicīnisko teipošanu galvenokārt izmanto, lai mazinātu sāpes, regulētu muskuļu darbību, tostarp tonizējot vai atslābinot konkrētus muskuļus, nodrošinātu atbalstu locītavu darbībai, koriģētu stāju un citos gadījumos, stāsta Ventspils poliklīnikas sertificētā fizioterapeite Darja Ribakova.

Teipu līmē uz problemātiskajām ķermeņa zonām, biežāk uz muguras starp lāpstiņām un jostas daļā, uz kakla, plaukstas un ceļa locītavām, augšstilbiem un citviet, kur speciālists to atzinis par nepieciešamu. Piemēram, ja nepieciešams koriģēt stāju, teipu līmē uz muguras, un tiek tonizēti muskuļi, kas nepietiekami stiprinājuši stāju. Savukārt gadījumos, kad sēdoša darba dēļ radies saspringums kakla un plecu zonā, teipu līmē starp lāpstiņām, un tas atslābina saspringušos muskuļus. Tāpat teips palīdz stabilizēt ķermeņa locītavas un saites, kā arī ātrāk uzsūkties asinsizplūdumiem. Ierasti teipu uz ķermeņa atstāj aptuveni piecas dienas. Kā piebilst D. Ribakova, visefektīvāk teipošana iedarbosies, to apvienojot ar vingrošanu.

Teipu nevajadzētu lietot, ja pacientam ir vēnu trombozes akūtā fāze, ādas bojājumi, vispārējā tūska sirds un nieru mazspējas dēļ, tāpat jāuzmanās arī grūtniecības laikā, kā arī cukura diabēta un ļaundabīgo audzēju slimniekiem, norāda fizioterapeite.

Teipošana ir maksas pakalpojums, un tā cena ir atšķirīga no teipa uzlikšanas ilguma. Ar Ventspils poliklīnikas pakalpojumu cenām iespējams iepazīties poliklīnikas mājaslapas www.ventspilspoliklinika.lv sadaļā «Cenrādis». Lai veiktu teipošanu, ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījums nav obligāti nepieciešams. Pierakstīties uz teipošanu iespējams Ventspils poliklīnikas reģistratūrā, ierodoties personīgi vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: