Ventspils 6. vidusskolā notika Ventspils pilsētas un novada skolu latviešu valodas skolotāju un skolēnu tikšanās ar Valsts izglītības satura centra speciālistu Kasparu Špūli. Seminārā skolotāji un skolēni varēja uzzināt par aktualitātēm, rezultātiem un norisi latviešu valodas eksāmenā.

Jau pagājušajā mācību gadā skolotājiem un skolēniem tika organizēti semināri ar Valsts izglītības satura centra speciālistiem matemātikas un dabaszinātņu priekšmetu skolotājiem. Semināri tiek organizēti, lai analizētu skolēnu eksāmenu darbu rezultātus un uzdevumu veidus. Galvenokārt tiek pievērsta uzmanība mācību procesam ikdienas stundās – ko nepieciešams pilnveidot, kas jāuzlabo uzdevumu izvēlē, kā arī stundu procesa organizēšanā. Šogad, Ventspils izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta vadītājas Ingas Pāvulas ierosināti, tikās latviešu valodas skolotājas un skolēni.

Tikšanās mērķis bija pārrunāt latviešu valodas eksāmena 9. un 12. klasē saturu un darba vērtēšanas kritērijus. Lektors izanalizēja arī iepriekšējā mācību gada 9. un 12. klases latviešu valodas eksāmena rezultātus un skolēnu biežāk pieļautās kļūdas. Skolotājās varēja saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem par latviešu valodas eksāmena norisi.

Metodiskā dienesta konsultante, 6. vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Ineta Dejus norāda, ka, organizējot skolotāju tikšanos ar Kasparu Špūli, tika domāts arī par skolēniem, tāpēc pirmo reizi arī Ventspils pilsētas un novada skolu 12. klašu skolēniem bija iespēja tikties ar Valsts izglītības satura centra speciālistu. Seminārā piedalījās apmēram 80 Ventspils 2.,3.,4.,6.,vidusskolas, Vakara vidusskolas, Mūzikas vidusskolas un Ugāles vidusskolas skolēni. Jaunieši ieguva informāciju par eksāmena saturu, norisi, vērtēšanu, raksturīgāko kļūdu analīzi. Lektors atbildēja uz jautājumiem, kā arī skolēni saņēma materiālus praktiskajam darbam individuāli vai klasē, gatavojoties latviešu valodas eksāmenam 12. klasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: